Έκτακτη σύνοδος κορυφής για τη Λιβύη

Η λιβυκή κυβέρνηση ζήτησε τη Τρίτη τη σύγκληση το συντομότερο δυνατόν έκτακτης συνόδου κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης (ΑΕ) για την "κινητοποίηση" της ηπείρου και την "αντιμετώπιση της εξωτερικής επίθεσης" στη Λιβύη, έγινε γνωστό από επίσημη πηγή. "Η αντιπροσωπεία μου έχει προτείνει τη διεξαγωγή, το συντομότερο δυνατό, μιας έκτακτης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης της Αφρικανικής Ένωσης ", δήλωσε στην Αντίς Αμπέμπα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Αμπντελάτι Ομπέιντι. 

Αυτή η διάσκεψη κορυφής θα επιτρέψει "στην ήπειρό μας, να κινητοποιήσει τις ικανότητές της για να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές δυνάμεις που μας επιτίθενται", δήλωσε ο Ομπέιντι, ενώ αντίγραφο της ομιλίας του εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Ο υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές στην ομιλία της στην έδρα της ΑΕ, ενώπιον του Συμβουλίου για την Ειρήνη και την Ασφάλεια του Οργανισμού αυτού, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων από την Δευτέρα συζητήσεων για την εξεύρεση λύσης μέσω διαπραγματεύσεων στη σύγκρουση στη Λιβύη

Αντιπροσωπεία των εξεγερμένων του Εθνικού Συμβουλίου Μετάβασης (CNT), είναι επίσης παρούσα στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας. 

Την Δευτέρα, οι ηγέτες της Αφρικανικής Ένωσης συναντήθηκαν ξεχωριστά με τα μέλη των δύο αντιπροσωπειών, βλέποντας μια "ενθαρρυντική αρχή» σε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων.

    Σήμερα το βράδυ, μετά από μια ακόμη ημέρα συνεδριάσεων αφιερωμένων σε μεγάλο βαθμό στη Λιβύη, θα πρέπει να ακούσουν ξανά τους εκπροσώπους των δύο αντιμαχόμενων στρατοπέδων, πάντα ξεχωριστά, σύμφωνα με μια σημαντική πηγή στους κόλπους της ΑΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα