«Έκθεση προόδου» Ράιχενμπαχ την Πέμπτη

Στην Αθήνα θα βρίσκονταιμέχρι το τέλος του μηνός οι περίπου 40εκπρόσωποι της Κομισιόν, οι οποίοι θαεγκατασταθούν μόνιμα στα υπουργεία.Στην Αθήνα επιστρέφειαύριο ο επικεφαλής της Ομάδας ΔράσηςΧόρστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος την Πέμπτηθα παρουσιάσει την έκθεση προόδου γιατη χώρα μας. Ο στόχος είναι έως τιςεκλογές να ολοκληρωθούν οι ανταλλαγέςομόλογων που υπάγονται στο αγγλικόδίκαιο, να αρχίσει η διαδικασίαανακεφαλαίωσης των τραπεζών,

ναυλοποιηθούν τα ληφθέντα μέτρα και νασυγκεκριμενοποιηθούν τα νέα για τηνπερίοδο έως το 2016.

«Αν η Ελλάδα θέλει ναγίνει ανταγωνιστική, δεν χρειάζεταιμόνο επενδύσεις, αλλά και δομικέςμεταρρυθμίσεις», τονίζει ο ΓερμανόςΥπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλεμε συνέντευξή του στο Βήμα Της Κυριακής.

Ως το μέσο που θα δώσειώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικήςοικονομίας, χαρακτηρίζει το κούρεματου χρέους ο επικεφαλής του ΔιεθνούςΧρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου ΤσαρλςΝταλάρα, μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής.

Στο μεταξύ κλιμακώνουντην αντιπαράθεσή τους με τις ελληνικέςαρχές, κερδοσκόποι των αγορών. Ηedge fundsπου έχουν στην κατοχή τους ελληνικάομόλογα, εμφανίζονται αποφασισμένα νααναγκάσουν την Ελλάδα να αποπληρώσειστο ακέραιο την αξία τους.


Keywords
Τυχαία Θέματα