Εκτός DB ο Άκερμαν

Ο Ελβετός Γιόζεφ Άκερμαν δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Bank από το 2012, επικαλούμενος την ταραγμένη κατάσταση που επικρατεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Την  ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας ήρθε τη Δευτέρα έρευνα δικαστικών αρχών σε βάρος του Άκερμαν, για το εάν έδωσε ψευδή κατάθεση σε υπόθεση με πρώην μεγιστάνα των ΜΜΕ.

Με

αυτόν το τρόπο ανοίγει ο δρόμος προς την προεδρεία για τον Πάουλ Αχλαίτνερ, μέχρι τώρα οικονομικού διευθυντή της Allianz. Ο Άκερμαν, όπως είχε αναφέρει από το καλοκαίρι, δεν θα είναι CEO στη Deutsche Bank και θα τον διαδεχθούν οι  Γιούργκεν Φίτσεν και Άνσου Γιάιν.

Παράλληλα, έγινε γνωστό τη Δευτέρα πως οι αρχές του Μονάχου προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα τετραήμερη έρευνα στα γραφεία του γερμανικού κολοσσού και το νομικού του τμήματος, η οποία ακόμη συνεχίζεται, για παλαιότερη διαμάχη της Deutsche Bank με τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Λέο Κιρχ (ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή).

Οι αρχές ερεύνησαν και το γραφείο του ίδιου του Άκερμαν, εξετάζοντας το εάν είχε δώσει ψευδή κατάθεση στις τότε έρευνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα