«Έλα στη Λευκάδα...νύχτα με φεγγαράδα»

Λευκάδα: το... «ηπειρωτικό» νησί του Ιονίου. Η γενέτειρα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και του Άγγελου Σικελιανού. Η Λευκάδα συνδυάζει ομορφιά φυσικού τοπίου και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.Απέναντι από την Αιτωλοακαρνανία η πρόσβαση γίνεται από γέφυρα στο πορθμό του Δρεπάνου. Επισκεφθείτε το κάστρο της Αγίας Μαύρας, την αρχαία πόλη Νηρίκο, τη Ράχη με το φαράγγι του Δημοσάρη όπου σχηματίζονται μικροί ορμητικοί καταρράκτες, τους αρχαίους οικισμούς στη Χοιροσπηλιά και απολαύστε το μπάνιο σας στις φημισμένες παγκοσμίως παραλίες
της, όπως στον Άγιο Νικήτα, το Κάθισμα, τη Βασιλική, τους Εγκρεμνούς και φυσικά το Πόρτο Κατσίκι.

Παρά τις ονομαστές ομορφιές της όμως η Λευκάδα αντιμετωπίζει προβλήματα στην τουριστική κίνηση, καθώς όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Ιωάννης Λιβιτσάνος, η δυσφήμιση που έγινε για την χώρα μας στο εξωτερικό είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Στη Λευκάδα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πολλές τοπικές εκδηλώσεις. Όλο το καλοκαίρι οργανώνονται οι γιορτές του Λόγου και της Τέχνης, με επιστημονικά συμπόσια, εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και συγκροτήματα από όλο τον κόσμο.

Στις 6 Αυγούστου το Πανηγύρι του Αγίου Δονάτου, με τη γιορτή της Φακής, στην Εγκλουβή, στις 11 Αυγούστου αναπαράσταση του λευκαδίτικου γάμου στην Καρυά, Ιούλιο και Αύγουστο στο Νυδρί τα Βαλαωρίτεια με ομιλίες, παραδοσιακούς χορούς και την Βαρκαρόλα, ενώ πανηγύρια πραγματοποιούνται σε πολλά μέρη, όπως Αγία Κυριακή, Λυγιά, Βασιλικά και αλλού.

Αν μπορείτε επισκεφθείτε με πλοιάριο τη σπηλιά του «Παπανικολή» στο Μεγανήσι, όπου έβρισκε καταφύγιο το ομώνυμο υποβρύχιο κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κάντε βόλτα στη θάλασσα του Σκορπιού και της Μαδουρής, στο νησάκι του Βαλαωρίτη.

Νέος διαγωνισμός για Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλλονιά

Αυτή την εβδομάδα (από 23 έως 27 Ιουλίου) ένας μεγάλος τυχερός κερδίζει διαμονή για 5 ημέρες για 2 άτομα στο Primasol Louis Ionian Sun στην Κέρκυρα.

Επίσης τρεις τυχεροί κερδίζουν 3ημερα ταξίδια για 2 άτομα σε ξενοδοχεία της Λευκάδας ( Pegasos, Ionio, Boutique Aigi) και ένας τυχερός κερδίζει 3ημερο ταξίδι για 2 άτομα στην Κεφαλλονιά

Τρόποι συμμετοχής στον διαγωνισμό

στο 210-3411610
sms γράφοντας 984 κενό ΔΙΑΚΟΠΕΣ κενό ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και αποστολή στο 54002 ( χρέωση 25 λεπτά το sms + ΦΠΑ)
στην επίσημη σελίδα του ΑΘΗΝΑ 984 στο facebook Αθήνα9.84official group

Η κλήρωση θα γίνει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην στην εκπομπή «Με δύναμη από την Πειραιώς» με την Νίκη Λυμπεράκη και την Αγγελική Πανταλέων.

Το ένθετο «Διακοπές 2012...Θα πάμε» που επιμελούνται ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος και η Χριστιάννα Κούσιου, μεταδίδεται καθημερινά:

-στις 10 παρά 10 το πρωί στην εκπομπή «9-10» με τον Τάκη Καμπύλη
-στις 6 παρά 10 το απόγευμα στην εκπομπή «Όσα μου έμαθε η μέρα» με τον Κώστα Ράπτη
-και στις 10:40 το βράδυ στην εκπομπή «Με δύναμη από την Πειρα
Keywords
Τυχαία Θέματα