Ελευθέριος Βενιζέλος και Πολιτιστική Πολιτική

Η πολιτιστική πολιτική του Ελευθέριου Βενιζέλου και η επίδρασή της στην Ελλάδα του σήμερα, όπως αυτή καταγράφηκε στα πρακτικά του συμποσίου που διοργάνωσαν το 2008 στην Αθήνα, το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος,
παρουσιάζεται στον τόμο «Ελευθέριος Βενιζέλος και Πολιτιστική Πολιτική».

Την έκδοση επιμελήθηκαν ο υπεύθυνος ιστορικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη Τάσος Σακελλαρόπουλος και η Αργυρώ Βατσάκη.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 7.30μμ, στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 στο Κολωνάκι), μεταξύ άλλων από τον καθηγητή ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Νίκο Καραπιδάκη, ο οποίος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου, χαρακτήρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως «μια από τις σημαντικότερες -αν όχι την σημαντικότερη- πολιτική προσωπικότητα του τόπου».

«Συμπαρέσυρε τη δημιουργία νέων οργανισμών για να κατανοηθεί και να διατηρηθεί το παρελθόν,
αλλά και για να προκληθεί ένα κύμα μεγαλύτερης καλλιτεχνικής και λογοτεχνικής δημιουργίας», είπε ο κ. Καραπιδάκης, ενώ έκανε αναφορά στις σημαντικές δράσεις του Ελευθέριου Βενιζέλου, που επηρέασαν, όπως τόνισε, σημαντικούς φορείς, μεταξύ των οποίων η Ακαδημία και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όσον αφορά στην έκδοση, ο κ. Καραπιδάκης είπε πως «αποτελεί μια εξαιρετική εισαγωγή
για την ιστορία των θεσμών πολιτιστικής διαχείρισης και μια εξαιρετική εισαγωγή για την ιστορία της ιδεολογίας του ελληνικού κράτους».
Keywords
Τυχαία Θέματα