Αλγερία: Αντικρουόμενες πηγές

Τερματίστηκε η επιχείρηση του αλγερινού στρατού για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνταν από ισλαμιστές ενόπλους στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας. Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων.

Δεν υπάρχει ασφαλής πληροφόρηση για τον αριθμό των ομήρων που έχασαν τη ζωή τους κατά την επιχείρηση του αλγερινού στρατού για την απελευθέρωσή τους από τους ισλαμιστές που τους κρατούσαν στις εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας, της ανατολικής Αλγερίας, όπως ανέφερε απόψε μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αρκετοί ξένοι όμηροι απελευθερώθηκαν νωρίτερα κατά

τη διάρκεια επιχείρησης που εξαπέλυσαν οι αλγερινές ένοπλες δυνάμεις κατά της ένοπλης ομάδας ισλαμιστών που κρατούσε από χθες ξένους και Αλγερινούς ομήρους σε εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας, στην κεντροανατολική Αλγερία, μετέδωσε το αλγερινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS. Τοπικές πηγές κάνουν λόγο για 4-15 απελευθερωθέντεςή δραπετεύσαντες.

Μία τοπική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι έξι ξένοι όμηροι και οκτώ από τους απαγωγείς τους σκοτώθηκαν από την αλγερινή αεροπορική επιδρομή που έγινε κατά των εγκαταστάσεων εξόρυξης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας και έπληξε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς.

Νωρίτερα χτες το πρακτορείο ειδήσεων ANI της Μαυριτανίας είχε μεταδώσει επικαλούμενο έναν από τους απαγωγείς ότι συνολικά 34 όμηροι και 15 απαγωγείς σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι αλγερινές ένοπλες δυνάμεις στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας.

Εξάλλου το ANI μετέδωσε, επικαλούμενο εκπρόσωπο της οργάνωσης των απαγωγέων, ότι επτά δυτικοί όμηροι, μεταξύ των οποίων δύο Αμερικανοί, εξακολουθούν να ζουν μετά το θάνατο δεκάδων άλλων ομήρων, οι οποίοι σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή του αλγερινού στρατού.

«Τρεις Βέλγοι, δύο Αμερικανοί, ένας Ιάπωνας και ένας Βρετανός επέζησαν της αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποίησαν αλγερινά αεροσκάφη κατά των εγκαταστάσεων όπου κρατούνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος των απαγωγέων, ο οποίος ζήτησε από τους αξιωματούχους των εγκαταστάσεων να "προσφέρουν βοήθεια στους ομήρους που τραυματίστηκαν".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα