Έλεγχοι ΣΔΟΕ στη νύχτα

Να προχωρήσουν σε εκτεταμένους ελέγχους «πόθεν έσχες» και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων αλλά και τραγουδιστών, φέρεται να ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο Γιάννης Στουρνάρας. Οι απώλειες εσόδων για τα κρατικά ταμεία από τη φοροδιαφυγή όσων εμπλέκονται στη νυχτερινή διασκέδαση ανέρχεται κατά πληροφορίες, στα τρία δις ευρώ τον χρόνο.

Την εντατικοποίηση, των ελέγχων του ΣΔΟΕ

την επόμενη περίοδο, προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας του σώματος, Στέλιος Στασινόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Εν τω μεταξύ, βροχή πέφτουν τα λουκέτα για φορολογικές και όχι μόνο παραβάσεις, σε επιχειρήσεις ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές.

Τρία κέντρα διασκέδασης και ένα ψητοπωλείο σφραγίστηκαν για 48 ώρες έπειτα από ελέγχους του ΣΔΟΕ στους οποίους διαπιστώθηκε ότι δεν εκδίδονταν αποδείξεις. Το ΣΔΟΕ εντόπισε φορολογικές παραβάσεις σε ένα beach bar της Καβάλας, ένα μπαρ στην Ηγουμενίτσα, ένα κέντρο διασκέδασης στην Πτολεμαΐδα και ένα ψητοπωλείο στη Μυτιλήνη. Οι επιχειρήσεις σφραγίστηκαν παρουσία των αστυνομικών αρχών και συγχρόνως ενημερώθηκαν οι εισαγγελείς υπηρεσίας των αντίστοιχων περιοχών.Εν τω μεταξύ, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και κάθε είδους καταστήματα υγειονομικούς ενδιαφέροντος σε τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής. Συνολικά βεβαιώθηκαν 128 παραβάσεις και συνελήφθησαν 21 άτομα που θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα