Ελλάς για... Βραζιλία

Στον... δρόμο για το μουντιάλ της Βραζιλίας, επέστρεψε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με γκολ του Μήτρογλου κέρδισε με 1-0 το Λιχτενστάιν, στο Βαντούζ και έπιασε στην κορυφή του ομίλου την Βοσνία με 16 βαθμούς. Σε αυτό συνέβαλε και η Σλοβακία που έκανε την έκπληξη της βραδιάς, επικρατώντας εκτός έδρας των Βόσνιων με το ίδιο σκορ.

Επόμενο

ματς για την εθνική μας την Τρίτη κόντρα στην Λετονία.

Σε ένα βράδυ που ομολογουμένως η εθνική μας ομάδα κινδύνευσε με... εκτροχιασμό, ο Κώστας Μήτρογλου όχι μόνο την διατήρησε στις «ράγες» αλλά με το γκολ που πέτυχε στο 72΄ έδειξε ότι μπορεί αυτό το ταξίδι να είναι τελικά εξπρές. Από τα προκριματικά η Ελλάδα να βρεθεί απευθείας στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας.

Η εθνική μας επικράτησε στο Βαντούζ του Λιχτενστάιν, η Σλοβακία της έκανε το «δώρο» επικρατώντας μέσα στην Βοσνία (0-1) με το ίδιο σκορ και πλέον τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των προκριματικών όλα... μπορεί να συμβούν.

Βοσνία και Ελλάδα ισοβαθμούν στους 16 βαθμούς και στην κορυφή του ομίλου. Αν μπορέσουμε να «κλειδώσουμε» τους εννέα βαθμούς που είναι μπροστά τότε πιθανότατα εμείς τερματίζουμε πρώτοι. Το χειρότερο σενάριο με... το απόλυτο μας οδηγεί σε αγώνες μπαράζ. Έπειτα από τα αποψινά όμως και με δεδομένο, ότι την Τρίτη υπάρχει εκ νέου αναμέτρηση Σλοβακία-Βοσνία, οι ποδοσφαιριστές του Σάντος βλέπουν ξεκάθαρα την πρωτιά.


Χρειάστηκε λοιπόν να περάσουν 72 λεπτά για να μπορέσει η Εθνική μας ομάδα να λύσει το... γόρδιο δεσμό της άμυνας του Λιχτενστάιν και να πάρει τελικά τη νίκη (μόνο) με 1-0 βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε στην επανάληψη.

Το τέρμα που "λύτρωσε" τη "γαλανόλευκη" σημείωσε ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Δύο δοκάρια είχε ακόμα η ομάδα του Φερνάντο Σάντος με τους Κατσουράνη(67') και Νίνη (74'). Ανόητη αποβολή για Χολεμπας (60'), αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο 66' με την αποβολή του Χάσλερ για τους γηπεδούχους.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ: Γέλε, Οέρι, Κιντάνς, Στόκλασα, Ντ. Χάσλερ, Φρικ (18' λ.τρ. Αντρέας Κρίστεν), Μπουργκμάιερ, Ν. Χάσλερ, Κρίστεν, Βίζερ, Πολβερίνο

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης (67' Καραγκούνης), Κονέ (46' Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (84' Παπαδόπουλος), Μήτρογλου.

Η βαθμολογία:

1.Βοσνία 16

2.Ελλάδα 16

3.Σλοβακία 12

4.Λετονία 7

5.Λιθουανία 5

6. Λιχτενστάιν 2

Keywords
Τυχαία Θέματα