«Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές»

Άνοιξε τις πύλες της η εκδήλωση με την ονομασία ''Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές'' στην Πλατεία Κλαυθμώνος(9π.μ.-8μ.μ.) στην οποία για 2 ημέρες οι κάτοικοι της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με γεύσεις και μυρωδιές απ' όλη την Ελλάδα. Εκτίθενται και προσφέρονται για να δοκιμαστούν από τους επισκέπτες,προιόντα της ελληνικής γης όπως κρασί, λάδι, τυρί, γάλα, μπύρα, αυγά, γλυκά του κουταλιού, φρούτα, χυμοί αλλά και αρκετά ακόμα παραδοσιακά προιόντα
από 60 εκθέτες απ΄όλα τα μέρη της χώρας.Στόχος της εκδήλωσης είναι να ανακαλύψουμε πάλι την αξία της ελληνικής γαστρονομίας αλλά και η δημιουργία συνείδησης στους Έλληνες να προτιμούν τα ελληνικά προιόντα επειδή με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν θέσεις εργασίας και βοηθούν τη χώρα μας.Την εκδήλωση διοργανώνουν η ''ΕΣΤΙΑ''-Συνεργασία για την προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας,αστιική μη κερδοσκοπική εταιρία,στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών και το ''Κίνημα Πολιτών Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε''.Γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων(ΥΠΑΑΤ),το Δήμο Αθηναίων ενώ υπάρχουν και πολλοί χορηγοί.Ο Πρόεδρος της ''ΕΣΤΙΑ'' και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ.Γιώργος Καββαθάς δήλωσε στο ΑΠΕ:Το ελληνικό γευστικό 2ήμερο γίνεται για να γνωρίσει ο κόσμος τα ελληνικά αγροτικά προιόντα και να ευαισθητοποιηθεί ώστε να τα επιλέγει αλλά και να ξέρει πώς να τα ξεχωρίζει! Συγκεκριμένα θα πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές ότι όταν σε ένα προιόν το bar code ξεκινάει από 520 τότε κατα 97% είναι ελληνικό.Ήδη η παρουσία του κόσμου είναι ικανοποιητική και αναμένουμε 8-10 χιλιάδες άνθρωποι να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτήν την εκδήλωση.Οι ''Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές'' περιλαμβάνουν παράλληλες εκδηλώσεις όπως ''Μαθήματα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου για αρχαρίους'' στα οποία έρχονται σε επαφή με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου από ειδικούς γευσιγνώστες.Ο κύριος Νίκος Κατσαρός πρώην πρόεδρος του ''ΔΗΜΌΚΡΙΤΟΣ'' και διαπρεπής χημικός σε δηλώση του στο ΑΠΕ αφού μίλησε για τη δεδομένη θρεπτική αξία του λαδιού και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχει αποκάλυψε:σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο ανακοινώθηκε ότι το ελαιόλαδο αποτελεί σύμβολο ευζωίας και μακροζωίας καθώς συμβάλλει στην πρόληψη της κατάθλιψης και της γεροντικής άνοιας.Μια ακόμα παράλληλη εκδήλωση θα είναι ''Υδρόγειος των Γεύσεων'' που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας Υδρογείου,διαμέτρου 1,5 μέτρου,με καλλιτεχνικά σκαλισμένα λουλούδια από λαχανικά και φρούτα,δημιουργίες των νέων σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδων.Σημαντικό κομμάτι της εκδήλωσης αποτελεί και παρουσίαση του ''ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST'',προετοιμασία ελληνικού πρωινού από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τη γαστρονόμο και συγγραφέα Μαρία Λόη. Ο Πρόεδρος της Λέσχης κύριος Μιλτιάδης Καρούμπας δήλωσε στο ΑΠΕ:αξίζει να ανακοινώσουμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός ότι σε συνεννόηση και συνεργασία με τους Έλληνες ξενοδόχους,ο πρωινός μπουφές στα ξενοδοχεία τους θα έχει ειδικό χώρο με προιόντα που αποτελούν το παραδοσιακό ελληνικ
Keywords
Τυχαία Θέματα