Ελληνική συμμετοχή στο Λονδίνο

Μια επιτυχημένη ελληνική συμμετοχή στο Λονδίνο! Η ελληνική ομάδα διαδραστικού θεάτρου «Playback Ψ» έπαιξε στις  18/5/12, σε διεθνές φεστιβάλ αντίστοιχων ομάδων στο Λονδίνο.
 
Το Playback είναι το κατ’ εξοχήν αυτοσχεδιαστικό είδος θεάτρου όπου οι θεατές έχουν την ευκαιρία να αφηγηθούν μια δική τους ιστορία και να την δουν να παίζεται άμεσα στη σκηνή από τους ηθοποιούς. Παράλληλα μουσικοί, εικαστικός και φωτιστής αυτοσχεδιάζουν μαζί τους.
 
Η ομάδα
αυτή, εκπροσώπησε με μεγάλη επιτυχία τη χώρα μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Playback που διοργανώθηκε στο New Diorama Theatre στο Λονδίνο από τις 15 ως τις 20 Μαΐου και στο οποίο έλαβαν μέρος ομάδες playback από διάφορες χώρες του κόσμου (Αγγλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Ιταλία, Κίνα).
 
Οι ηθοποιοί της ελληνικής ομάδας που συμμετείχαν σ’ αυτή την παράσταση είναι οι Δάνης Απτόσογλου, Μαργαρίτα Καστρινού, Βέρα Λάρδη, Δημήτρης Μπέγιογλου, Χριστίνα Φραγκιαδάκη και Μαριλίζα Χρονέα.
 
Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα playback ταξιδεύει στο εξωτερικό για να συμμετάσχει σε ανάλογο φεστιβάλ. Παρότι οι καιροί δεν επιτρέπουν ταξίδια, η ομάδα playback Ψ  θεώρησε ότι η παρουσία της σε ένα φεστιβάλ παράπλευρο της πολιτιστικής ολυμπιάδας του Λονδίνου θα ήταν σημαντική και δεν διαψεύστηκε.  Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολλή μεγάλη. Χρειάστηκε να προστεθούν δυο επιπλέον σειρές από καθίσματα προκειμένου να βολευτεί όλος ο κόσμος που ήθελε να παρακολουθήσει την παράσταση, ανοίγοντας έτσι ένα δρόμο για ανάλογες εκδηλώσεις και στο μέλλον.
 
Το κοινό αφηγήθηκε ιστορίες αρχικά γύρω από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και στη συνέχεια για τη σημασία της φιλίας και της αποδοχής. Το χειροκρότημα ήταν ενθουσιώδες καθώς κάθε ιστορία ακολουθούσε η αναπαράστασή της επί σκηνής από τους ηθοποιούς. Στο μοίρασμα ακούστηκαν λόγια από το κοινό για ευγνωμοσύνη, συγκίνηση, καθαρτική εμπειρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα