Ελπίδες στον Ντράγκι με επιτόκιο 0,75%

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια της η ΕKT για δεύτερο διαδοχικό μήνα μετά τη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών. Ειδικότερα, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο στο 0,75% το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης. Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ στις 15.30 ώρα Ελλάδος στην οποία ο κ. Ντράγκι
αναμένεται να περιγράψει το πλαίσιο των νέων παρεμβάσεων της ΕΚΤ για τη στήριξη των χωρών που πλήττονται από την κρίση. Τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων παραμένουν αμετάβλητα στο 1,50 % και 0,00 % αντιστοίχως.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ στις 15.30 ώρα Ελλάδος στην οποία ο Mario Draghi αναμένεται να περιγράψει το πλαίσιο των νέων παρεμβάσεων της κεντρικής τράπεζας για τη στήριξη των χωρών που πλήττονται από την κρίση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν την Τετάρτη, η ΕΚΤ έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει απεριόριστες αγορές κυβερνητικού χρέους, με τις πράξεις να είναι αποστειρωμένες (sterilized) ώστε να απομακρυνθούν οι ανησυχίες σχετικά με την εκτύπωση χρήματος.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα