Έμφαση στο ελληνικό σινεμά

Δίνοντας έμφαση στο ελληνικό τμήμα του, το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πιστό στο καθιερωμένο ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό, πραγματοποιείται έως τις 11 Νοεμβρίου στην ιστορική έδρα του θεσμού, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας και στις αίθουσες του λιμανιού, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα.

Η υπεύθυνη του ελληνικού τμήματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,
Ελένη Ανδρικοπούλου, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου και τόνισε ότι σε αυτές τις τέσσερις ημέρες που έχει ξεκινήσει το φεστιβάλ, ο κόσμος έχει ανταποκριθεί άμεσα με αποτέλεσμα οι περισσότερες προβολές να είναι ήδη sold out.

«Μεγάλη έμφαση δίνεται στο ελληνικό πρόγραμμα. Έχουν ξεκινήσει να κάνουν πρεμιέρα 14 Ελληνικές ταινίες από τις οποίες οι δύο συμμετέχουν στο διεθνές διαγωνιστικό. Πρόκειται για «Το αγόρι που έτρωγε το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου και «Η Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη. Έχουμε αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο που περιλαμβάνει την προβολή τριών ταινιών του, συζήτηση με συνεργάτες του και συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη κι άλλων καλλιτεχνών με τραγούδια από τις ταινίες του, υπό τη Διεύθυνση της Ελένης Καραΐνδρου. Επίσης για πρώτη φορά ανοίγει το τμήμα "Νυχτερινές Εικόνες", όπου παρουσιάζεται η δουλειά του Κώστα Ζάππα», είπε η κα Ανδρουτσοπούλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα