Εμμένει η κυβέρνηση για ΕΑΣ

Στην αναμονή παραμένει η διαπραγμάτευση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, με τις θέσεις των δύο πλευρών, της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης, να χωρίζει μεγάλη απόσταση. Οι εκπρόσωποι των δανειστών απαιτούν ρευστοποίηση των ΕΑΣ, ενώ η κυβέρνηση συζητάει μόνο την προοπτική διάσπασης του στρατιωτικού από το πολιτικό σκέλος με ταυτόχρονη διάσωση του πρώτου. Ενδεικτικό του κλίματος που διαμορφώνεται είναι ότι η τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας αναβλήθηκε εκ νέου, το πιθανότερο για την επόμενη εβδομάδα.

Παράγοντες
του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, ανέφεραν ότι το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛΒΟ συζητείται σε υπηρεσιακό επίπεδο. Στην τρόικα έχει ήδη προταθεί να ακολουθηθεί το ίδιο «μοντέλο» με τα ΕΑΣ, ήτοι να διαχωριστεί το πολιτικό από το στρατιωτικό σκέλος και να μετατραπεί το εργοστάσιο σε στρατιωτική μονάδα παραγωγής.Εν τω μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο, το οποίο κυρώνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία είχε χορηγηθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στις 11 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποσκοπούσε στην είσπραξη εκ μέρους των ΕΑΣ, χρημάτων οφειλόμενων από το ελληνικό Δημόσιο στην εταιρεία, για παράδοση στρατιωτικού υλικού.

Στις 13.30 θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Keywords
Τυχαία Θέματα