Ένα βιβλίο ταράσσει τα νερά

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο της Μαρί Τρεντινιάν, της κόρης του ηθοποιού Ζαν Λουί Τρεντινιάν και της σκηνοθέτιδας Ναντίν Τρεντινιάν, η οποία πέθανε μετά το θάνατο της Μαρί, ένα βιβλίο με τίτλο «Μπερτράν Καντά-Μαρί Τρεντινιάν: Έρωτας μέχρι θανάτου» έρχεται να ολοκληρώσει την έρευνα της υπόθεσης.

Παράλληλα, το βιβλίο διερευνά τις σκιές μιας άλλης τραγωδίας, της αυτοκτονίας το 2010, της συζύγου του Γάλλου μουσικού.

Το βιβλίο ενοχλεί, αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμα του το lexpress.fr: Διότι ξαναζωντανεύει ένα τραγικό συμβάν του 2003: τον θάνατο στο Βίλνιους της Λιθουανίας της

ηθοποιού Μαρί Τρεντινιάν μετά από το βίαια χτυπήματα που δέχθηκε από τον Μπερτράν Καντά, τραγουδιστή του συγκροτήματος «Noir Desir». Επίσης, διότι οι δημοσιογράφοι συγγραφείς Στεφάν Μπουσέ και Φρεντερίκ Βεζάρ, σχεδόν επτά χρόνια μετά, αναρωτιούνται για τους λόγους που οδήγησαν στην αυτοκτονία της συζύγου του μουσικού Κριστίνα Ραντί, η οποία βρέθηκε απαγχονισμένη στις 10 Ιανουαρίου 2010.

Το βιβλίο αναπαράγει πλήρως το τηλεφωνικό μήνυμα που άφησε η Κριστίνα στον αυτόματο τηλεφωνητή των γονιών της, έξι μήνες πριν την αυτοκτονία της. Η νεαρή γυναίκα έλεγε, χωρίς να κρύβει το φόβο της, πως ο Καντά, ο οποίος επέστρεψε για να ζήσει μαζί της μετά την απελευθέρωσή του, άρχισε να την χτυπήσει. Σήμερα, ο μουσικός είναι ελεύθερος, έχοντας εκτίσει την ποινή του για την υπόθεση Τρεντινιάν.

Όμως, η αυτοκτονία της Κριστίνα, δεν ερευνήθηκε ποτέ. Ο πρώην τραγουδιστής, για τον οποίο η οικογένειά του προτιμά να σιωπά, σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ, ενώ ο ίδιος απομάκρυνε τα μέλη του συγκροτήματός του.

Αποσπάσματα του βιβλίου που κυκλοφορεί στη Γαλλία από τις εκδόσεις Archipel δημοσιεύει αποκλειστικά σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοσή του το περιοδικό l' express.

Keywords
Αναζητήσεις
μαρί τρεντινιάν
Τυχαία Θέματα