Ένα ζεστό σπιτικό

Η Greenpeace καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τη νέα δράση της, που αφορά τη θέρμανση στη Στέγη Θηλέων Π.Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος».

Τα τελευταία χρόνια, η Στέγη δεν έχει λάβει κρατική επιχορήγηση, χάρη όμως στις αξιέπαινες προσπάθειες του προσωπικού, του Δήμου και της κοινωνίας του Παλαιού Φαλήρου, τα απαραίτητα δεν έχουν λείψει από αυτά τα παιδιά. Τους λείπει όμως η θέρμανση. Κάποιες

ώρες της ημέρας η Στέγη θερμαίνεται, αφού μοιράζεται τον ίδιο καυστήρα με τον παιδικό σταθμό που συστεγάζεται. Τις νύχτες, τα παιδιά κουκουλώνονται όσο περισσότερο μπορούν και η μόνη πηγή θέρμανσης είναι τα κλιματιστικά, που φουσκώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Για να μπορούσε το κτίριο να είναι ζεστό όλο το 24ωρο (καθώς τα παιδιά μένουν εκεί), θα χρειάζονταν περίπου 10.500 λίτρα πετρέλαιο, συνολικού ετήσιου κόστους μέχρι και 12.000 ευρώ! Χρήματα που δεν υπάρχουν.

Η λύση είναι να απεξαρτηθεί το κτίριο από το πανάκριβο πετρέλαιο και να εγκατασταθούν στην ταράτσα φωτοβολταϊκά, που θα τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα αντλίες θερμότητας με αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί για τα παιδιά δωρεάν, καθαρή θέρμανση. Για πάντα!

Πληροφορίες για τον τρόπο δεωρεάς εδώ

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα