Ένας Αυστριακός στην Συμμαχία Πρακτορείων

Ο 47χρονος Πέτερ Κροπς, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ), εξελέγη σήμερα από τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων (ΕΑΝΑ).

Αυτό, για μία διετή θητεία, πρόεδρός της, στη θέση την οποία κατείχε στο παρελθόν, επί σειρά πολλών ετών, ο αείμνηστος, πρώην γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Ανδρέας Χριστοδουλίδης.

Μέλος του πενταμελούς προεδρείου της Συμμαχίας, με τριετή θητεία, εξελέγη ο αναπληρωτής διευθυντής και αρχισυντάκτης του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), Γιώργος Πενηνταέξ.

Όπως

τόνισε ο Αυστριακός, νέος πρόεδρος της ΕΑΝΑ, από τη Λισαβόνα - όπου το Πoρτογαλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (LUSA) φιλοξένησε τη γενική Συνέλευσή της - μέσα στα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν πολλές προκλήσεις, αλλά και πολλές ευκαιρίες για τα Πρακτορεία Ειδήσεων και η Συμμαχία, ως σημαντική πλατφόρμα, θα βρεθεί στο πλευρό των μελών της με τεχνογνωσία και άλλες δυνατότητες για την καλύτερη αντιμετώπιση αυτής της διαδικασίας μεγάλων αλλαγών.

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων έχει ως μέλη, 30 από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά Πρακτορεία Ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένου του ΑΜΠΕ, που κεντρικό μέλημά τους είναι η διαρκής διασφάλιση μιας ανεξάρτητης ειδησεογραφικής υπηρεσίας μέσα από κατάλληλες οικονομικές και νομικές προϋποθέσεις-πλαίσιο, ενώ κεντρικός παράγοντας είναι η πέραν των κρατικών συνόρων ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και τεχνογνωσίας, σε θέματα Μέσων Ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα