Ένας Γάλλος μπλόγκερ για τον Αλκίνοο

Ένας μπλόγκερ της γαλλικής εφημερίδας «Λιμπερασιόν» έγραψε άρθρο βασισμένο στο κείμενο που ανάρτησε πριν από μερικές ημέρες στο σάιτ του ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με τίτλο «Ελεύθεροι Κατακτημένοι».

Ο Μαρτέν Καραγιόλ, εκπαιδευτικός-ερευνητής, μπασίστας και μεταφραστής, διατύπωσε χθες στο μπλογκ του, την ακόλουθη άποψη με τίτλο: «Αλκίνοος Ιωαννίδης η μόνη απόλυτα ασφαλής κυπριακή επένδυση».

«Όταν μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες θα έχουν καταρρεύσει
και ζαλισμένη η ανθρωπότητα, όπως κάποτε η Νιόβη, θα συλλογιέται τα ερείπια του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού, θα υπάρχει η μουσική. Ορισμένοι οικονομολόγοι γνώστες (αλλά δεν είναι αυτό οξύμωρο;) πιστεύουν ότι η Κύπρος θα μας δώσει στις μέρες που έρχονται μια ευχάριστη πρόγευση. Ωστόσο, στην Κύπρο, όταν σκέφτονται τη μουσική, σκέφτονται τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε δυναμικά στη δεκαετία του '90 και από τότε δεν έχει σταματήσει την ανοδική πορεία. Είχα ήδη αναφερθεί από αυτήν εδώ τη στήλη.

Η μουσική του είναι ένα μίγμα του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού που κρατά αποστάσεις από την εξπρεσιονιστική σπασμωδική παραδοσιακή ποικιλία και προτιμά μια πιο οικεία ατμόσφαιρα, με ρεφρέν όπου το συναίσθημα δεν είναι λιγότερο προφανές. Ακόμη κι αν ο Ιωαννίδης είναι ο άρχοντας των συνθέσεων, αισθάνεται άνετα και στα σολαρίσματα.

Από τα άλμπουμ του Ιωαννίδη δεν θα μπορούσαμε να μην προτείνουμε «Οι Περιπέτειες ενός Προσκυνητή» καθώς και άλλα τραγούδια του», καταλήγει ο Καραγιόλ.
Keywords
Τυχαία Θέματα