Ενημερώνει την ΚΟ ΠΑΣΟΚ

Αναπάντητα ερωτήματα μετά τις αποφάσεις των Βρυξελλών, εν μέσω διεθνών δημοσιευμάτων και δηλώσεων που θέτουν σειρά ζητημάτων για το περιεχόμενο και την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου. Τις εξελίξεις μέσα στο κρίσιμο διάστημα ως το τέλος του έτους, όπου μεταξύ άλλων θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή η ευρωπαϊκή συμφωνία, αναμένεται να δώσει το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου,

στη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε αναταραχή ζητώντας πολιτικές πρωτοβουλίες. Η συνεδρίαση έρχεται μετά και τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου, με τον κ. Παπανδρέου να αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.

Αύριο αναμένεται και η πρώτη σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για τη σύνοδο κορυφής στη Βουλή, όπου ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος.

Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης ελληνικής χρεοκοπίας. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο Σπίγκελ, ο κ. Σόιμπλε απευθύνει προειδοποίηση προς τις τράπεζες να αποδεχθούν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, διαφορετικά δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί και ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος.

Οι δηλώσεις του αυτές έρχονται παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του προέδρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσάρλς Νταλάρα, ότι τουλάχιστον 9 στις 10 τράπεζες αναμένεται να αποδεχθούν την απομείωση κατά 50% των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Αίσθηση και από την τοποθέτηση του μεγαλοεπενδυτή, Τζορτζ Σόρος, ο οποίος δίνει ζωή έως τρεις μήνες στη συμφωνία των Βρυξελλών, ασκεί δριμεία κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες και σημειώνει πως το ελληνικό κούρεμα κατά 50% θα μειώσει μόνο κατά 20% το χρέος της Ελλάδας.

H κρίση στο ευρώ «δεν τελείωσε» προειδοποιεί και ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, αποχαιρετώντας την ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα