Ενισχυμένος ο Ζερβός, έφυγαν από το Δ.Σ. οι "αμφισβητίες"

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:48

Με την αποχώρηση πέντε μελών του Δ.Σ. που ορίζονται από το Δημόσιο έληξε σήμερα η υποβόσκουσα κρίση στη διοίκηση της ΔΕΗ.

Από το διοικητικό συμβούλιο αποχώρησε και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Μπαράτσης, ο οποίος πέρυσι είχε έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Αρθούρο Ζερβό.

Τα μέλη του Δ.Σ. που αντικαθίστανται είναι Απ. Μπαράτσης, Ι. Τσαρούχας, Γ. Νέλας,

Κ. Πανέτας, Ε. Πετρόπουλος.

Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ έχουν διπλή ανάγνωση σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα η πρώτη αφορά την πλήρη στήριξη της διοίκησης του Α. Ζερβού, καθώς στο Δ.Σ. της εταιρείας είχε εκδηλωθεί αμφισβήτηση από τα μέλη που αντικαταστάθηκαν προς το πρόσωπό του. Η δεύτερη ανάγνωση, σύμφωνα με κύκλους το ΥΠΕΚΑ αφορά στις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν το προσεχές διάστημα για το μέλλον της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει το Δ.Σ. της εταιρείας με πρόσωπα κύρους, όπως ο αν. διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Λ. Θεόκλητος άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στο κομμάτι των χρηματοοικονομικών. Το ίδιο ισχύει και για τον Ν. Βερνίκο άνθρωπο της αγοράς, σημειώνουν πηγές του ΥΠΕΚΑ, ενώ τα νέα μέλη συμπληρώνονται από τον πρώην γ.γ. επενδύσεων με εμπειρία στο διοικητικό κομμάτι Κ. Θέο αλλά και την αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλο της ΔΕΗ Ρ. Αικατερινάρη, η οποία έχει στην ευθύνη της το κομμάτι της χρηματοδότησης

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

Σε έκτακτη γενική συνέλευση που συνεκλήθη σήμερα, το Ελληνικό Δημόσιο προέβη σε εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ. Κατόπιν τούτου τα έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που εκπροσωπούν το Ελληνικό Δημόσιο είναι τα ακόλουθα:

Αρθούρος Ζερβός, Καθηγητής ΕΜΠ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ

- Αικατερινάρη Ουρανία, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος ΔΕΗ, Μη Ανεξάρτητο Μέλος

- Βασιλογεώργης Χαρίλαος, Δικηγόρος, Ανεξάρτητο Μέλος

- Βερνίκος Νικόλαος, Οικονομολόγος, Πρόεδρος Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ανεξάρτητο Μέλος

- Θεόκλητος Λεωνίδας, Χημικός Μηχανικός, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Ανεξάρτητο Μέλος

- Θέος Κωνσταντίνος, Πολιτικός Μηχανικός, Ανεξάρτητο Μέλος.

Η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου λήγει στις 29.06.2013

Χάρης Φλουδόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα