Εντάλματα σύλληψης

Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη, Ιλί Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελικές αρχές εντοπίζουν ευθύνες 15 σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ πριν από λίγο εκδόθηκαν 8 εντάλματα σύλληψης. Εν τω μεταξύ, ήδη, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απλό βασανισμό, βασανισμό με αποτέλεσμα τον θάνατο και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά περίπτωση για την υπόθεση του θανάτου του βαρυποινίτη.

Η δίωξη αφορά σε 15 σωφρονιστικούς υπαλλήλους της Νιγρίτας Σερρών, για τους οποίους προκύπτουν
επιβαρυντικά στοιχεία από την έρευνα που διενεργεί το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, παντός άλλου υπευθύνου αστυνομικού που υπηρετεί στο τμήμα της Ιτέας που κρατήθηκε ο Αλβανός, αλλά και σε σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη πιθανότατα θα στηρίζεται στην εκτίμηση του ιατροδικαστή ότι τα τραύματα τα οποία διαπιστώνει στο σώμα του Αλβανού είναι περισσότερα από αυτά που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που τον τράβηξαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη Νιγρίτα. Αυτό οδηγεί τις αρχές στο αρχικό συμπέρασμα ότι ενδεχομένως ο 40χρονος κακοποιός ξυλοκοπήθηκε άγρια μετά την είσοδό του στις φυλακές Νιγρίτας και τα τραύματα αυτά οδήγησαν στο θάνατό του.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων προσήλθε σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος «έσπασε» και ομολόγησε ότι ο Αλβανός κακοποιός χτυπήθηκε άγρια αλλά στη συνέχεια όταν κλήθηκε να υπογράψει την κατάθεσή του αρνήθηκε να το κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ιλί Καρέλι ανήμερα της 25ης Μαρτίου δολοφόνησε άγρια τον 46χρονο αρχιφύλακα, Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Πηγή: capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα