Ένταση και αναβολή εκλογών

Προς αναβολή οδεύουν για άλλη μια φορά οι εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
Στην Θεσσαλονίκη, ένταση σημειώθηκε το πρωί όταν καθηγητές και φοιτητές εμπόδισαν την οργανωτική επιτροπή και τους υποψήφιους

να εισέλθουν στο κτίριο της νομικής για να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία. Σημειώθηκαν προπηλακισμοί μεταξύ καθηγητών και φοιτητών και τελικά μετά από λίγη ώρα απωθήθηκαν τόσο η οργανωτική επιτροπή όσο και οι υποψήφιοι.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ συνεδριάζει από το πρωί για να αντιμετωπίσει την κρίση που έχει ξεσπάσει στο Ίδρυμα. Οι πρυτανικές αρχές έχουν λάβει όλα τα μέτρα προστασίας του χώρου και έχουν θέσει σε επιφυλακή τους φύλακες του πανεπιστημίου.

Υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, με αποτέλεσμα να μην έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την εκλογή νέας διοίκησης. Έξω από το κτίριο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, αλλά και εργαζόμενοι, χωρίς όμως να έχει δημιουργηθεί ένταση. Με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών, πριν από λίγο, οι εκλογές αναβλήθηκαν.

Ο υπουργός Παιδείας, Γ.Μπαμπινιώτης, ο οποίος θα συναντηθεί την Παρασκευή με τους πρυτάνεις, είχε δηλώσει την Τρίτη ότι είναι εναντίον κάθε μορφής βίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα