Ένταση με την τρόικα

Σκηνικό έντασης διαμορφώνεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, με την τρόικα, υπό τις πιέσεις για νέα μέτρα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2014, και στη σκιά του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού. Oι αποφάσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού θα ληφθούν προς το τέλος του έτους, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας

μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ επεσήμανε ότι όλα τα σενάρια παραμένουν στο τραπέζι, μεταξύ αυτών και η μετακύλιση ομολόγων. Ο κύριος Σαμαράς είδε χθες τον Πρόεδρο του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, μια συνάντηση με το δικό της ενδιαφέρον, καθώς ο κύριος Βίζερ είναι αρμόδιος για την έγκριση της επόμενης δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ, σε μια περίοδο μάλιστα που οι σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, είναι σχετικά τεταμένες.

Εν τω μεταξύ, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας ενός νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας. Το υπουργείο τονίζει ότι το ενδεχόμενο νέου προγράμματος για τη χώρα μας θα εξετασθεί στα μέσα του 2014.

«Δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις σε κύριες συντάξεις», δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 984 και στους Νεκτάριο Νότη και Γιάννη Παπαγεωργίου, ο Παναγιώτης Κοκκόρης, ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα