Έντονη ανησυχία στην ευρωζώνη

Η φωτιά της κρίσης έχει φτάσει ήδη στη Ρώμη όπως φαίνεται και από το συναγερμό που χτύπησε ο Μάριο Μόντι, ενώ την ίδια ώρα, τα σενάρια γύρω από την Ελλάδα, κινούνται από την ακραία εκδοχή της εξόδου από το ευρώ που περιγράφουν οι Μούντις, τις απειλές της Γερμανικής κεντρικής τράπεζας ότι δεν υπάρχει σανίδα σωτηρίας για την Ελλάδα χωρίς το μνημόνιο, ή τις πληροφορίες των Γερμανικών Φαινάνσιαλ Τάιμς ότι η Αγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ελλάδα σχέδιο χαλάρωσης για να μείνει στην Ευρωζώνη, ξεχωρίζει μια πρωτοβουλία ευρωβουλευτών με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού μνημονίου και τη χαλάρωση των συμφωνιών δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο εσωτερικό πάντως, πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στον πυρήνα της εκλογικής αναζήτησης που είναι η επόμενη κυβέρνηση. Ανάμεσα στην αριστερή διακυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, την οικουμενική που προτείνει ο Φώτης Κουβέλης, ή συνευθύνης του Ευάγγελου Βενιζέλου και την κυβέρνηση συνεργασίας που προτάσσει ο Αντώνης Σαμαράς, οι πολίτες καλούνται να αναδείξουν τους παίκτες που θα κάνουν την καλύτερη σύνθεση.

Παρέμβαση έκανε και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης ο οποίος σημείωσε ότι καλύτερη λύση για τη χώρα θα ήταν μια κυβέρνηση τύπου Μόντι, με την επιλογή των αρίστων και από την πολιτική σκηνή και από τους τεχνοκράτες για να διαχειριστεί την κρίση. Να ακούσουμε τι είπε στον ΣΚΑΙ ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι Πρωθυπουργός ο κύριος Σαμαράς.

Την ίδια ώρα η εκτέλεση του προυπολογισμού δείχνει ότι η Ελλάδα έχει ήδη κηρύξει στάση πληρωμών, ενώ το Ρόιτερς χτυπά για μια ακόμη φορά, με δημοσίευμα που αναφέρει ότι κάθε ημέρα εκταμιεύονται από τις τράπεζες της χώρας μας, 800 εκατομμύρια Ευρώ.

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται συντάξεις και επιδόματα ανεργίας. Ο υπηρεσιακός Υπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουπακιώτης, απέφυγε να δεσμευθεί για την απρόσκοπτη καταβολή τους, μετά τον Ιούλιο, επισήμανε τα οικονομικά προβλήματα των ταμείων, ενώ περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στην αγορά εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα