Επαφές Λιου στην Αθήνα

Τις «δύσκολες αποφάσεις» που έλαβε η Αθήνα για την υπέρβαση της κρίσης αναγνώρισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, σε δηλώσεις του μετά συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αν. Σαμαρά, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο κ. Λιου επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην υπέρβαση της κρίσης και για τον λόγο

αυτό πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Επιπλέον, ο ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος διεμήνυσε στην Ευρωζώνη αλλά και στην Ασία ότι πρέπει να πετύχουν γρήγορα αναπτυξιακούς ρυθμούς και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε ότι η χώρα στοχεύει στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο τρίπτυχο εργασία - ευκαιρίες - ευημερία. Επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τόνισε ότι η χώρα έχει διανύσει μεγάλη απόσταση τους 12 τελευταίους μήνες και ότι η εικόνα της στο εξωτερικό έχει βελτιωθεί.

Αναφερόμενος τέλος στην επικείμενη επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτή θα συμβάλει στην εμβάθυνση των Ελληνο-Αμερικανικών σχέσεων.

Για «μία μη ρεαλιστική υπεραισιοδοξία για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής», από την πλευρά της κυβέρνησης, κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά, σε ανακοίνωσή της.

«Μετά την επίσκεψη Σόιμπλε, ένας ακόμη εκπρόσωπος του κεφαλαίου, ήρθε στην Ελλάδα, για να στηρίξει την κυβέρνηση στο αντιλαϊκό της έργο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα