Επαφές στην Αθήνα

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα έχει την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο οποίος φθάνει στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, στιε 12.45 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στις 13.30 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ενώ στις 15.00 οι δύο άνδρες αναμένεται να παραχωρήσουν
κοινή συνέντευξη Τύπου. Ακολούθως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη: Κτίζοντας το μέλλον σε δύσκολους καιρούς».

Τέλος, στις 16:30 το απόγευμα ο κ. Ρομπάι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Την Τετάρτη θα μεταβεί στην Κύπρο όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Την Ελλάδα πιθανότατα να επισκεφθεί και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Την ίδια ώρα, ύφεση στο 3% και ανεργία κοντά στο 15% προβλέπει για την Ελλάδα το 2011 το ΔΝΤ, ενώ για το 2012 βλέπει οριακή ανάπτυξη 1,1%, τονίζοντας πώς θα απαιτηθεί χρόνος για να αποδώσουν τα προγράμματα σταθεροποίησης , Ελλάδας Ιρλανδίας και Πορτογαλίας.  

Την ίδια ώρα ο Κοινοτικός Επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ζαν Κλωντ Τρισέ απορρίπτουν κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Εξάλλου διαδοχικές επαφές με υπουργούς θα έχει την Τρίτη και ο Πρωθυπουργός εν όψει της δημοσιοποίησης -μέχρι την Πέμπτη- της δέσμης μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων, για την επόμενη τριετία. Εντός της εβδομάδας ,η συνεδριάσουν το Υπουργικό Συμβούλιο και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Στο 1,4 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με το Υπ Οικονομικών.  Εν τω μεταξύ, στη «σκιά» της πρόσφατης αύξησης των ευρωεπιτοκίων και της προσφυγής της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης "βγαίνει" η χώρα στις αγορές με στόχο το δανεισμό ποσού ύψους  1 δισ. 250 εκατ. Ευρώ, σε έντοκα γραμμάτια 26 εβδομάδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα