Συλλαλητήριο με μικροεπεισόδια

Περίπου 80.000 εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι συμμετείχαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, στις διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής που οργάνωσαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν.Σύμφωνα με τους διοργανωτές τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία κυμάνθηκαν από 80% έως και

100%, ανά κλάδο. Μικροένταση σημειώθηκε, νωρίτερα, στην πλατεία Κοραή και στην οδό Βουκουρεστίου, όταν ομάδα αντεξουσιαστών εκτόξευσε μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν στα Εξάρχεια και την πλατεία Ομονοίας. Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης εξομαλύνεται σταδιακά.

Ηλεκτρικός και τραμ λειτουργούν κανονικά, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια στις 9 το βράδυ. ΟΣΕ και προαστιακός δεν εκτελούν δρομολόγια, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, προβλήματα και στα αεροδρόμια καθώς η ΟΣΥΠΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας 5 το απόγευμα με 9 το βράδυ. Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία.

Για αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος «Η παραδοχή του λάθους δεν τους ξεπλένει», ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι «καταστρέφεται μια χώρα με τον λαό να πληρώνει βαρύ φόρο ανεργίας αλλά και αίματος».

«Όσοι πίστευαν ότι θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου διαψεύστηκαν», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

«Ο λαός που υποφέρει πρέπει μαχητικά να τραβήξει προς τα εμπρός στη ρήξη και την ανατροπή ως το τέλος», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Διαβάστε προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα