Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τρόικα

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντησημεταξύ του οικονομικού επιτελείου καιεκπροσώπων της τρόικας (ΔΝΤ- ΕΚΤ- ΕΕ),στο υπουργείο Οικονομικών. Στις 16:00αναμένεται η συνάντηση με τον υπουργόΕργασίας Γιάννη Βρούτση. Η άφιξη τωνδύο εκπροσώπων των δανειστών στουπουργείο ήταν επεισοδιακή καθώς έγινεμε αποδοκιμασίες από πολίτες, ενώ έναςάνδρας προσήχθη γιατί πέταξε κέρματαστο αυτοκίνητο του Πολ Τόμσεν. Υπάλληλοιτου υπουργείου Ανάπτυξης, που έχουντεθεί σε διαθεσιμότητα, επιχείρησαν ναεισβάλουν στο γραφείο του

ΓιάννηΣτουρνάρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκεστη σκιά των διαφορετικών εκτιμήσεωνΑθήνας και δανειστών για το ύψος τουδημοσιονομικού κενού.

Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησηςότι επιτυγχάνεται πρωτογενές πλεόνασμακαι δεν απαιτούνται για το 2014 πρόσθεταμέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, αλλά λόγω καιτης υπέρβασης του στόχου των εσόδων τοΣεπτέμβριο το δημοσιονομικό κενό θαφτάνει τα 500 με 600 εκατ. ευρώ.

Στηνατζέντα των επικεφαλής των εμπειρογνωμόνωντο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, ηαναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιώνκαι τα άλλα προαπαιτούμενα για τη δόσητου 1 δισ. ευρώ, αλλά οι προσαρμογές στοασφαλιστικό. Στις 4 το απόγευμα η συνάντησημε τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση,με την τρόικα να αμφισβητεί ότι οιπαρεμβάσεις για την καταπολέμηση τηςεισφοροδιαφυγής θα αποδώσουν 500 εκατ.ευρώ για να καλυφθούν τα ελλείμματα τωνταμείων.

Για τις αμυντικές βιομηχανίεςη τρόικα επιμένει στο λουκέτο στα ΕΑΣ.Πάντως, σύμφωνα με το Έθνος έχει επιτευχθείσυμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικαγια τη συρρίκνωση ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, με τηλειτουργία μόνο ενός εργοστασίου, τοοποίο θα τροφοδοτεί αποκλειστικά τονΣτρατό, καθώς και για το μοντέλοιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ. Η συμφωνία«μεταφράζεται» σε 800 έως 1.000 απολύσεις,τις οποίες τώρα η τρόικα δέχεται νασυνυπολογιστούν στις 4.000 απολύσειςδημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος τουέτους.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρωμείωσης των επικουρικών συντάξεων εφόσον δεν διασφαλιστεί η καταβολή εισφορώνστα επικουρικά ταμεία, τόνισε μιλώνταςστον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη οπρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα