Κυπελλούχος με επεισόδια

Σε ένα τελικό Κυπέλλου , που έπρεπε να είναι γιορτή , ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης , ο πρωταθλητής κέρδισε 3-1 στην παράταση και ο ηττημένος διαμαρτυρήθηκε για ένα πέναλτι που δεν καταλόγισε ο διαιτητής Γιάχος.Οι 5 διαιτητές δεν είδαν χέρι πέναλτι του Μανιάτη στο 1-1 , ενώ στο τέλος το γήπεδο μετατράπηκε σε ρινγκ για περίπου 5 λεπτά!

Στο 10' ο Ράγιος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Ντε Μπλάσις ανενόχλητος από ευνοϊκή θέση πήρε την κεφαλιά, όμως ο Κάρολ έκανε μια φανταστική απόκρουση και έσωσε

την εστία του.
Ο Περόνε έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Ναβάρο, εκείνος πλάσαρε δίχως να νικήσει τον Κάρολ, όμως ο Ράγιος δεν αστόχησε και έγραψε το 1-0 στο 14'.

Όλα έδειχναν πως θα πάμε στο ημίχρονο με το 1-0, όμως ο Νταβίδ Φουστέρ είχε διαφορετική άποψη. Ο Ισπανός άσος πάσαρε στον Μήτρογλου, εκείνος αριστερά στον Αμπντούν και ο Αλγερινός έβγαλε συρτή σέντρα στο σημείο του πέναλτι, που την εκμεταλλεύτηκε ο Φουστέρ και έφερε το ματς στα ίσα (42').

Στο 69', ο Αθανάσιος Γιάχος στέρησε από τους Αρκάδες τη δυνατότητα να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο Σανκαρέ πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, ο Μανιάτης έδιωξε με το χέρι στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι. Οι διαμαρτυρίες των Αρκάδων ήταν έντονες και δικαιολογημένες, αφού υπήρχε και επιπλέον επόπτης δίπλα από τη φάση, που δεν ειδοποίησε τον Γιάχο.

Στην παράταση, ο Μίτσελ αναγκάστηκε να κάνει αλχημείες στην ενδεκάδα, αφού ο Χολέμπας έπαιζε τραυματίας. Στην πραγματικότητα περπατούσε γιατί δεν μπορούσε κι αλλιώς. Ο Γερμανός πέρασε στα χαφ, ο Σιόβας έγινε αριστερό μπακ και ο Φέισα ήταν δίπλα στον Μανωλά, στο κέντρο της άμυνας.

Στο 98' οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ και να γίνουν το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Αμπντούν εκτέλεσε κόρνερ. ο Φουστέρ πετάχτηκε για την κεφαλιά, ο Φούλοπ έδιωξε, όμως ο Τζιμπούρ από κοντά έγραψε το 2-1.

Το ματς απέκτησε τρελό ρυθμό, με τον Αστέρα να διαμαρτύρεται για πέναλτι στο 117' σε μια διεκδίκηση της μπάλας από Φέισα και Ράγιος, ενώ στα επόμενα δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Αμπντούν ανατράπηκε από τον Μπαρτολίνι, ο Γιάχος έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Αλγερινός έγραψε το 3-1.

Στα τελευταία λεπτά επικράτησε χάος. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έκαναν το γήπεδο ρινγκ και η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη. Μετά από περίπου 6-7 λεπτά... μάχης, ο διαιτητής συνέχισε ξανά το ματς για λίγα δευτερόλεπτα και τέλος. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 σ' ένα ματς που ήταν επεισοδιακό, χωρίς κανείς να το περιμένει.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Κουρμπέλης (67' Μπαρτολίνι), Σανκαρέ, Πιπίνης, Ουσέρο, Κοντοές, Ράγιος, Ναβάρο, Περόνε (83' Λένσε), Ντε Μπλάσις.

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο "Μίτσελ"): Κάρολ, Μοδέστο (60' Ιμπαγάσα), Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ, Μήτρογλου (72' Τζεμπούρ), Αμπντούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα