Έπεσε μαχόμενος

Ο Ολυμπιακός έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ γυναικών της υδατοσφαίρισης. 
Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη ηττήθηκε 14-13 στην παράταση από την οκτώ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Οριζόντε Κατάνια, στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ φορ, το οποίο διεξάγεται στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, οι «ερυθρόλευκες», οι οποίες μετέχουν για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο φάιναλ φορ,
θα διεκδικήσουν αύριο (11:30) την τρίτη θέση από τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι, στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης. Από την πλευρά της, η ιταλική ομάδα, η οποία είναι η πολυνίκης του θεσμού, θα αντιμετωπίσει στον αυριανό τελικό (13:00) την «οικοδέσποινα» Σαμπαντέλ. Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-3, 3-2, 2-6. Τα τρίλεπτα της παράτασης: 1-0, 2-2. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει 3-0 στην πρώτη περίοδο από την ιταλική ομάδα, η οποία διατήρησε το προβάδισμα των τριών τερμάτων μέχρι το ημίχρονο (6-3). Στο τρίτο οκτάλεπτο, ωστόσο, τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρέθηκε να χάνει 9-4. Οι «ερυθρόλευκες» έκλεισαν τη συγκεκριμένη περίοδο με μειονέκτημα τεσσάρων γκολ (9-5), ενώ βρέθηκαν εκ νέου στο -5 (11-6). Παρ΄ όλα αυτά, όμως, ο Ολυμπιακός δεν παρέδωσε τα όπλα και με πέντε «αναπάντητα» γκολ ισοφάρισε σε 11-11, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ψούνη «έγραψε» το 11-10, 19.4 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ενώ η Αντωνάκου «βρήκε» δίχτυα στο τελευταίο δευτερόλεπτο για το 11-11. Η Οριζόντε Κατάνια προηγήθηκε 12-11 στο πρώτο τρίλεπτο της παράτασης, χάρη στο πέναλτι της Ντι Μάριο, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με την Αβραμίδου. Η Μιτσέλι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ιταλική ομάδα (13-12), η Μπαλωμενάκη ισοφάρισε 13-13, ωστόσο η Ντι Μάριο με πέναλτι έδωσε την «χαριστική βολή» στις «ερυθρόλευκες» (14-13), καθώς στο χρόνο που απέμεινε η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να «απαντήσει». Οι σκόρερ: ΟΡΙΖΟΝΤΕ ΚΑΤΑΝΙΑ (Πιερλουίτζι Φορμικόνι): Χιλ 4, Ντι Μάριο 4, Μιτσέλι 1, Γκαριμπότι 1, Ραντίκι 1, Μότα 1, Βίλα 1, Μπέγκιν 1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Αβραμίδου 4, Ψούνη 3, Μανωλιουδάκη 2, Αντωνάκου 2, Φαν Μπέλκουμ 1, Μπαλωμενάκη 1.
Keywords
Τυχαία Θέματα