«Έπιασε» τα 100 με... πεντάρα η Ρεάλ

«Δριμύτερη» επέστρεψε η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τις δύο διαδοχικές ισοπαλίες με Βιγιαρεάλ και Μάλαγα. Μετά το 5-1 επί της Εσπανιόλ, οι «μερένγκες» διέλυσαν με το ίδιο σκορ και την Οσασούνα εκτός έδρας, στέλνοντας μήνυμα προς τη Μπαρτσελόνα ότι ήταν και παραμένουν το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Η διαφορά των 6 βαθμών που έχει η «βασίλισσα της Ευρώπης» από τους Καταλανούς διατηρήθηκε και μετά την 31η ημέρα της primera division. Το συγκρότημα του Πεπ

Γκουαρντιόλα πέρασε δύσκολα στο «Καμπ Νου» το εμπόδιο της Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-0), ενώ η Σαραγόσα του Μανόλο Χιμένεθ πλησιάζει ακόμη πιο κοντά στο θαύμα της παραμονής, με το «διπλό» στην έδρα της Χιχόν (1-2).

Το ματς στην Παμπλόνα θεωρούνταν ως άκρως επικίνδυνο για την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Στα…χαρτιά, όμως, καθώς η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο φρόντισε από το πρώτο μέρος να ξεκαθαρίσει τα πράγματα (0-3), ενώ με το επιβλητικό 5-1 απέδειξε ότι μόνο από δικά της λάθη θα χάσει τον τίτλο.

Σκόρερ οι «συνήθεις ύποπτοι». Μπενζεμά κι από δύο γκολ οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Ιγκουαΐν διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, ενώ είχε μειώσει σε 3-1 ο Νάνι για τους γηπεδούχους. Με την χθεσινή της νίκη η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τα 100 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι θέμα χρόνου να «σπάσει» το ρεκόρ των γκολ σε μία σεζόν (107).

Ο Μέσι «σφράγισε» τη νίκη της Μπαρτσελόνα στο δεύτερο μέρος με πέναλτι (είχε προηγηθεί το γκολ του Ινιέστα στο πρώτο ημίχρονο), η «Μπάρτσα» επικράτησε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ με 2—0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο και εξακολουθεί να «κυνηγάει» τη Ρεάλ ελπίζοντας σε νέο «στραβοπάτημά» της πριν το μεταξύ τους clasico. Αξίζει να επισημανθεί, πάντως, ότι οι Βάσκοι δύο 24ωρα νωρίτερα είχαν  παίξει στον πρώτο προημιτελικό του Europa League με τη Σάλκε (νίκησαν 4-2 εκτός έδρας). 

Η Σαραγόσα έχει «αναστηθεί» με τον Μανόλο Χιμένεθ. Νίκησε 2-1 στο ντέρμπι των ουραγών την Σπόρτινγκ Χιχόν και παρά το γεγονός ότι παραμένει ακόμη στην επικίνδυνη ζώνη, μείωσε στο -3 από τη Βιγιαρεάλ, που υποδέχεται σήμερα την Εσπανιόλ. Ο Λαφίτα στο 90΄ χάρισε το σπουδαίο «τρίποντο» στους φιλοξενούμενους.

Καταστροφική για το μέλλον της Σανταντέρ στην κατηγορία μπορεί να χαρακτηριστεί η εντός έδρας ήττα από την Γρανάδα με το γκολ του Σιουέιρα σχεδόν με την εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Οι νικητές με τους τρεις βαθμούς που πήραν έκαναν το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους στα σαλόνια της primera division.

Νίκη παραμονής πέτυχε η Μπέτις στην Ανδααλουσία επί της Μάλαγα με 2-0, χάρη σε τέρματα των Ρούμπεν Κάστρο και Ντοράδο στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα για την κατάκτηση της 4ης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, έναντι των άλλων διεκδικητών. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα