Επικείμενη συνάντηση Ολάντ - Τέιν Σέιν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε απόψε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί στο Παρίσι με τον ομόλογό του της Μιανμάρ, τον πρώην στρατηγό Τέιν Σέιν, "εάν αυτός θέλει να έρθει", όπως σημείωσε χαρακτηριστικά μετά τις συνομιλίες που είχε με τη Νομπελίστρια ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σούου Κίι.

"Ο πρόεδρος, που η κυρία Αούνγκ Σαν Σούου Κίι τον παρουσίασε ως έναν έντιμο άνδρα, θα έρθει, αν το επιθυμεί", είπε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου

που παραχώρησε.

"Στηρίζουμεόλες τις προσπάθειες που γίνονται για την επιτυχία της (δημοκρατικής) μετάβασης. Η Γαλλία πρέπει να είναι στην υπηρεσία της δημοκρατίας, θα κάνουμε ό,τι μπορεί να γίνει για να την στηρίξουμε", πρόσθεσε.

Ο Ολάντ υποσχέθηκε ότι η Γαλλία θα στηρίξει όλους όσους συμμετάσχουν στη δημοκρατική μετάβαση και θα διασφαλίσει, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η διαδικασία αυτή να φτάσει "μέχρι το τέλος, δηλαδή στην πλήρη δημοκρατία".

Όπως σημείωσε, η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει "ελεύθερες εκλογές (...) πολιτικές ελευθερίες, συνδικαλιστικές ελευθερίες (...) και το σεβασμό των μειονοτήτων".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα