Επικοινωνία με τους κυβερνητικούς εταίρους

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τους δύο κυβερνητικούς

εταίρους για τις συζητήσεις που είχε χθες με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στις επαφές που θα έχει αύριο στο Βερολίνο με την καγκελάριο Μέρκελ και το Σάββατο στο Παρίσι με τον πρόεδρο Ολάντ.

«Εάν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση θα χρεοκοπήσει», δηλώνει ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung. Μεταξύ άλλων, δεν παραλείπει να επικρίνει όσους αναφέρονται δημοσίως σε μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή ούτως ώστε να μην τρομάζουν οι επενδυτές. Εξάλλου στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild, ο κ. Σαμαράς υπόσχεται αποπληρωμή των χρεών και προειδοποιεί ότι εάν μια χώρα εξαναγκαζόταν σε έξοδο από το ευρώ, πιθανότατα δεν θα ήταν η τελευταία. 

Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο για να καθορίσουν τη στάση τους στο αίτημα της Αθήνας για περισσότερο χρόνο προκειμένου να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της. 

Keywords
Τυχαία Θέματα