Επικρίσεις Καρχιμάκη στη ΝΔ

«Ξεκινάμε τώρα μια πορεία ανατροπής των υπαρχόντων δεδομένων» τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απευθυνόμενος στη Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος, που συνέρχεται στο ΣΕΦ.

Ο κ. Καρχιμάκης επέκρινε με οξύτητα τη διακυβέρνηση της ΝΔ

κάνοντας λόγο για «πεντέμισι ζοφερά χρόνια καταστροφικής πολιτικής της Δεξιάς» και προσθέτοντας: «Αναγκαστήκαμε να διαχειριστούμε τη μιζέρια της ΝΔ επιλέγοντας να γίνουμε εμείς το θύμα του πολιτικού κόστους αντί να αφήσουμε την Ελλάδα να πέσει θύμα του γενιτσαρισμού των αγορών».

«Η αξιολόγηση της πορείας μας πρέπει να έχει το στοιχείο της έντιμης αυτοκριτικής, αλλά πρέπει να πούμε ότι επί δύο χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου αντιτάχθηκε στην κατάρρευση του τόπου» είπε ο κ. Καρχιμάκης και πρόσθεσε: «Πείσαμε τη συντηρητική Ευρώπη για την ανάγκη δημιουργίας του μηχανισμού. Αμυνθήκαμε στις ορέξεις των αγορών, καλέσαμε τους εταίρους να χτυπήσουμε τους φορολογικούς παραδείσους και τονίσαμε την ανάγκη να ελεγχθούν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης».

Ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι το Κίνημα έδωσε αυτή τη μάχη μόνο του «σε μια κοινωνία με ελάχιστα αποθέματα υπομονής, με μια Δεξιά με νεκρωμένη μνήμη και με την συντήρηση μιας παρωχημένης Αριστεράς».

Υποστήριξε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του «γιατί τα κατεστημένα είναι εδραιωμένα και γιατί η προσπάθεια απαιτεί χρόνο» και πρόσθεσε πως: «Κάναμε, όμως, τη σημαντική αρχή για να ξεπλύνουμε τη γάγγραινα των έκνομων συμφερόντων. Αλλά έπρεπε να προχωρήσουμε και ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας δημόσια ονοματεπώνυμο στην ποταπή ιδιοτέλεια και σε κάθε έναν που επιδιώκει να ωφεληθεί εις βάρος του συνόλου».

Επιπλέον, ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι η μάχη υπέρ της Δημοκρατίας και κατά των αγορών συνεχίζεται εντός και εκτός συνόρων με πρώτο και βασικό στόχο να καταστεί το δημόσιο χρέος βιώσιμο με τη νέα σύμβαση.

Αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση, ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το Κίνημα «αναμετρήθηκε σκληρά με τον εαυτό του, με άλλες δομές και νοοτροπίες και βεβαίως αναμετρηθήκαμε με όσους πρώτα κατήγγελλαν τις επιλογές μας, αλλά τώρα προσυπογράφουν και αγωνιούν να υλοποιήσουν όσα στην αρχή απέρριπταν, με τρανό παράδειγμα τη ΝΔ και τον αρχηγό της».

Ενώ η κυβέρνηση Παπανδρέου, είπε, «μάτωνε για να φέρει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, κάποιοι με θεόρατες γλώσσες εμπάθειας τη χαρακτήριζαν απόφαση "κατοχική" και "προδοτική" και μετά την αποχώρηση Παπανδρέου από πρωθυπουργού η ίδια απόφαση παρουσιάστηκε ως ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο που πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχτεί και να εφαρμοστεί».

Αυτή η μανιασμένη εμπάθεια, απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, ξεχειλίζει από σκοπιμότητες συμφερόντων με ανύπαρκτο ανάστημα και σοβαρό έλλειμμα δημόσιου ήθους, είπε ο κ. Καρχιμάκης.

Ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι όσοι ψάχνουν για «προδότες», ας ψάξουν αλλού και όχι στο ΠΑΣΟΚ και π
Keywords
Τυχαία Θέματα