Επίσημη επίσκεψη Φουλέ στην Αλβανία

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπουιαρ Νισάνι,συναντήθηκε ο επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνσητης ΕΕ, Στέφαν Φούλε, ο οποίος επισκέπτεται από σήμερα την Αλβανία.

Κατάτην επίσκεψη αυτή, ο κ. Φούλε αναμένεται να προτείνει στην αλβανική κυβέρνηση την έναρξη ενός διαλόγου υψηλού επιπέδου με την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να επιταχυνθεί η επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει οι Βρυξέλλες προς τα Τίρανα.

Λίγεςεβδομάδες πριν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε μέσω

της έκθεσης προόδου στα κράτη μέλη, να χορηγήσουν το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξηστην ΕΕ στην Αλβανία και επισήμανε τις πέντε προτεραιότητες που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Οεποικοδομητικός πολιτικός διάλογος και η συναίνεση για τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την ένταξη της χώρας, θεωρούνται από τις Βρυξέλλες ως βασικό στοιχείο στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατάτην επίσκεψή του στα Τίρανα, ο Επίτροπος Φούλε θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, την υπουργό για θέματα Ενσωμάτωσης, Κλαϊντα Γκιόσα, τον Πρόεδρο της Βουλής, Ιλίρ Μέτα, τον υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα.

Οκ. Φούλε θα συμμετάσχει, επίσης, σε μια συνάντηση με φοιτητές και στην τελετή αποφοίτησης που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ακαδημία για τη δημοκρατία.

Είναι η τρίτη επίσκεψη του Επιτρόπου εντός του τρέχοντος έτους στην Αλβανία και η πρώτη μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα κυβέρνηση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα