Επίσημη πρώτη για τον Λ. Παπαδήμο

Επίσημη πρώτη για τη νέα κυβέρνηση, με καυτή ατζέντα θεμάτων και σειρά καθοριστικών εξελίξεων προκειμένου να αποδεσμευθεί η 6η δόση. Στην κρίσιμη εβδομάδα που ξεκινά η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα, την ώρα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί η κατάρτιση και κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012, να προχωρήσει το πρόγραμμα συμμετοχής ιδιωτών στο κούρεμα
του χρέους και να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση. Αμέσως μετά την επιστροφή των ελεγκτών, θα ακολουθήσει και η άφιξη της ομάδας εργασίας της Κομισιόν, υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ. Στις επτά το απόγευμα, αρχίζει στη Βουλή και η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από το πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Εν μέσω όλων αυτών, η ΕΕ επιμένει στο θέμα των γραπτών εγγυήσεων που ζητά από τη νέα κυβέρνηση, αλλά και από τους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

Νέο δημοσίευμα, εν τω μεταξύ, του περιοδικού Spiegel επιμένει πως το Βερολίνο προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θελήσει να εφαρμόσει τα μέτρα που περιλαμβάνει το τελευταίο πρόγραμμα λιτότητας.

Παράλληλα, σύμφωνα με γερμανικές πηγές που επικαλείται το Ρόιτερς, η Άγκελα Μέρκελ προωθεί επιτάχυνση των διαδικασιών για την αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα