Επίσκεψη Ερντογάν στο Κάιρο στις 17 Νοέμβρη

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κάιρο στις 17 Νοεμβρίου για να συζητήσει για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε σήμεραο Αμρ Ρόσντι εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Στηδιάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα χθες Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ συμφώνησε με τον τούρκο ομόλογό του

Αχμέτ Νταβούτογλου για τις «προετοιμασίες ενόψει της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αίγυπτο στις 17 Νοεμβρίου», επεσήμανε ο Ρόσντι σε ανακοίνωσή του.

Τον Ερντογάν θα συνοδεύει μια «αποστολή 12 υπουργών, η σημαντικότερη στην ιστορία των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σκοπός της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού είναι να συζητήσει «τα μέσα ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Τουρκία στα τέληΣεπτεμβρίου ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι σύνηψε συμφωνία για τηνπαροχή δανείου στη χώρα του ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Εξάλλουο αιγύπτιος υπουργός Οικονομικών Μόμταζ αλ Σάιντ είχε ανακοινώσει στα μέσα Σεπτεμβρίου ότι η Τουρκία θα παρουσιάσει ένα πακέτο βοήθειας προς τη χώρα ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα