Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο Ρέθυμνο

Με Κρητικούς χορούς παραδοσιακοί σύλλογοι υποδέχτηκαν το απόγευμα στο Ρέθυμνο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

.Η επίσημη υποδοχή του κ Βαρθολομαίου έγινε στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη στο κέντρο της πόλης.

Στηντελετή υποδοχής παρόντες ήταν η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, οΑρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος επικεφαλής του κλήρου, το σύνολο των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου

Στην προσφώνηση του ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης

καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη τονίζοντας την αγαστή συνεργασία πολιτείας και πολιτών με την τοπική εκκλησία.

Ο κ Μαρινάκης αναφέρθηκε στο πλήθος των κοινωνικών δομώνπου υπάρχουν στην περιοχή και τόνισε την ανάγκη της αλληλεγγύης και τηςαναζήτησης της αλήθειας.

« Στην εποχή που ζούμε ,σήμερα περισσότερο από ποτε έχομε την ανάγκη να γνωρίσομε την αλήθεια.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ νοιώθομε καταλυτική την ανάγκη να ζήσομε συντροφια με την αλήθεια .

Αυτήτην αλήθεια σας παρακαλούμε ευλαβικά να μας βοηθήσετε να γνωρίσομε ως βάλσαμο της ατέρμονης εσωτερικής μας αναζήτησης», είπε μεταξύ άλλων ο κ Μαρινάκης.

Στην αντιφώνηση του ο κ Βαρθολομαίος ευχαρίστησε αρχές πολίτες και κλήρο για την υποδοχή αλλά και για τη στήριξη τους στοέργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αναφέρθηκε στους αγώνες των Κρητικών στην πορεία του γένους λέγοντας ότι, «είχαν πάντα ως συνείδηση ότι η αληθινή ευδαιμονία είναι πάντα η ελευθερία και αληθινή ελευθερία είναι η ευψυχία και η ανδρεία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονισε :« Αυτή ηπαράδοσης και αυτή η γενναιοψυχία παρέχει και σήμερα παρά την κρίσιμονσυγκηρία και την οικονομική κρίση που βιώνομε ελπίδα θάρρος και την βεβαιότητα της τελικής νίκης».

Ο κ Βαρθολομαίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην φλόγα της αγάπης των Κρητικών για την μητέρα εκκλησία τηςΚωνσταντινουπόλεως η οποία όπως είπε, «παρά τις εξωτερικές δυσκολίες παραμένει και θα παραμείνει και αυτή αδούλωτος στο φρόνημα και την ψυχήεπί αιώνες».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα εγκαινιάσει απόψε την αίθουσα του Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου που βρίσκεται στο ισόγειο του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

Στοχώρο αυτό θα προβάλετε η ιστορία και η παράδοση της τοπικής εκκλησίας θα φιλοξενούνται εκθέσεις ενώ κατά την σχολική περίοδο θα πραγματοποιούνται επισκέψεις σχολείων.

Αργά το βράδυ θα γίνουν τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου του Αγίου Αποστόλου Τίτου και πάντων των Ρεθυμνίων Αγίων στο λόφο του Τιμίου Σταυρού.

Το πρωί της Δευτέρας οΟικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί ιερές μονές. την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου και θα παραστεί σε εκδήλωση του δήμου Ρεθύμνου προς τιμήν του στο «Σπίτι του Πολιτισμού».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα