Επισκόπηση Τύπου

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων.

 ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Εχασαν 5,5 δισ. σε μια νύχτα όλοι οι Ελληνες!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "απώλειες-σοκ μετρούν οι πολίτες από τη νέα καταιγίδα του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, κάθε νοικοκυριό χάνει με τα νέα μέτρα 1.400 ευρώ κατά μέσον όρο".

 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

της Κυριακής: "Οπισθεν ολοταχώς οι χριστοδουλικοί!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τον θέλουν άρρωστο - ετοιμοθάνατο! Τον θέλουν ανήμπορο να περπατήσει! Τον θέλουν χωρίς φωνή - ο άφωνος Ιερώνυμος. Τον θέλουν «Πράσινο» και Οργανο του Πρωθυπουργού. Τον θέλουν σιωπηλό έναντι των Αιρέσεων και των πικρών καταστάσεων που δέχεται το σήμερα και το αύριο του Κλήρου! Την Παρασκευή, όμως, απέδειξε ο... ετοιμοθάνατος Ιερώνυμος, ο άφωνος, ο άπραγος, ότι έχει και φωνή και θέληση".

 Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Κλειδώστε μεγαλύτερη σύνταξη. Κρυφές ρυθμίσεις αυξάνουν τις αποδοχές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τις κατάλληλες κινήσεις μπορούν χιλιάδες ασφαλισμένοι όλων των ταμείων να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη σύνταξη, καθώς οι μειώσεις που έχουν ανακοινωθεί τις μειώνουν σημαντικά. Καίρια σημεία είναι η ασφαλιστική κλίμακα και η παραμονή στην εργασία, προκειμένου ο ασφαλισμένος να διασφαλίσει μια αξιοπρεπή σύνταξη".

Η ΕΠΟΧΗ: "Κουρεύουν το λαό και όχι το χρέος!"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όλοι πια μιλούν για «κούρεμα». Αλλά ο καθένας το βλέπει όπως τον συμφέρει. Η Γερμανία πιέζει για «κούρεμα» 50% που, όμως ο Ν. Σαρκοζί φοβάται ότι θα εμπλέξει τις γαλλικές τράπεζες που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Ελλάδα σε άγνωστα νερά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάδα και μαζί της η Ευρωζώνη φαίνεται πως πλέουν ολοταχώς προς τις αχαρτογράφητες θάλασσες της χρεοκοπίας ενός κράτους-μέλους του κοινού νομίσματος. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρόταση Σόιμπλε για μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι πλέον κυρίαρχη στο Βερολίνο, παρά τις επιφυλάξεις της κ. Μέρκελ, ενώ έχει υιοθετηθεί κι από αρκετές άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Παραιτείται ο Γιώργος και εκβιάζει για οικουμενική".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο «μεγάλο κόλπο», για να αποφύγει τις συνέπειες της πτωχευτικής τραγωδίας που θα σημάνει η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους και να βγει ακόμα και αλώβητος από την πολιτική πυρκαγιά των εξελίξεων των επομένων εβδομάδων, έχει ήδη στήσει ο Παπανδρέου και είναι ζήτημα ημερών, αν όχι ωρών, να το θέσει σε εφαρμογή".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Από το αφτί και στον κουρέα".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "ραγδαίες εξελίξεις σηματοδοτεί η αλλαγή στάσης των ηγετών της ευρωζώνης, που δίνουν έμφαση πλέον όχι στη σωτηρία της Ελλάδας αλλά των τραπεζών τους, από το επικείμενο γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Το νέο σχέδιο οριστικοποιείται με τις διαβουλεύσεις Γερμανίας-Γαλλίας".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τώρα παλλαϊκός ξεσηκωμός κόντρα στο εγ
Keywords
Τυχαία Θέματα