Αξιολόγηση προσεχώς

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η αναβολή συνδέεται με την παράταση στην καταβολή της δόσης των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με το γεγονός ότι εκκρεμεί η μία από τις 22 προαπαιτούμενες δράσεις. Στις προαπαιτούμενες δράσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση ως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα αναφέρεται η έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος που θα δημοσιοποιήσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην έκθεση αναμένεται να γίνεται αναφορά στην άρση της αναστολής πλειστηριασμών

ακινήτων, στην μετάθεση της αύξησης των αντικειμενικών αξιών το 2016, στους νέους στόχους για τις απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και στο χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014- 2015.

Εν μέσω της διαθεσιμότητας, αναζητούνται και δεξαμενές άμεσων απολύσεων, με εργαλείο τις επιθεωρήσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και τη συνδρομή του ΑΣΕΠ. Οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι και όσοι προσελήφθησαν με μη νόμιμα δικαιολογητικά ή με πλαστά πτυχία είναι οι πρώτοι που άμεσα επιδιώκεται να εκδιωχθούν.


Ήδη, η κυβέρνηση ζήτησε επιθεώρηση για την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για το ένστολο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα