Στο δρόμο προς τις κάλπες

Στη γραμμή της αφετηρίας της προεκλογικής περιόδου τα κόμματα.Θυροκολλήθηκε έξω από τη Βουλή, το διάταγμα διάλυσης του Κοινοβουλίου και προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών για την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015. Η νέα Βουλή θα συγκληθεί στις 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 το πρωι, αφού συγκροτηθεί σε σώμα αναδεικνύοντας το νέο προεδρείο

της θα προχωρήσει στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Μιχάλης Θεοχαρίδης αναλαμβάνει καθήκοντα υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών. Θα ορκιστεί στη μία μετά το μεσημέρι.

Με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται ως Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, η ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη και ως Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ ο Μενέλαος Δασκαλάκης. Εν τω μεταξύ πολιτική στέγη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ δίνει ο Πρωθυπουργός σε ανεξάρτητους βουλευτές που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ θα είναι η Μίκα Ιατρίδη και ο Κώστας Γιοβανόπουλος. Δεν θα είναι υποψήφιοι ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Έντονες διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συζητούνται η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, η πολιτική των συμμαχιών και η προεκλογική εκστρατεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία σημείωσε ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητά τα ψηφοδέλτιά του με λογική παζαριών, ενώ συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις των κομματικών στελεχών. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συνεδριάσει την Παρασκευή η Κεντρική Επιτροπή για να οριστικοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα ψηφοδέλτια. Το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιανουαρίου θα συνέλθει το Διαρκές Συνέδριο προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του, αφού άκουσε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από συγκρότημα της ΚΝΕ.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 4,5% καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, και η οποία παρουσιάστηκε απόψε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5% και η ΝΔ 25%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, «Το Ποτάμι» και το ΚΚΕ με (από) 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%. 'Ακυρο/Λευκό 2,5%. Αποχή 8,5%. 'Αλλο κόμμα επιλέγει το 7% των ερωτηθέντων ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η πρόθεση του 15% του δείγματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα