«Επίθεση» στη NASA

Ένας 26χρονος hacker από την Ρουμανία συνελήφθη για την καταστροφή των συστημάτων πληροφορικής της NASA, σύμφωνα με τη ρουμανική Διεύθυνση Διερεύνησης οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας.

Ο Robert Butyka κατηγορείται για την παράνομη είσοδό του σε έναν απροσδιόριστο αριθμό servers της NASA από το Δεκέμβριο

του 2010.

Η NASA έχει γίνει κάτι σαν ένα είδος δοκιμασίας και η επιτυχής πρόσβαση σε αυτή αποτελεί και ένδειξη ικανοτήτων για τους Ρουμάνους χάκερ. Σε μια άσχετη με τον εν λόγω νεαρό παραβίαση ασφάλειας τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ένας άλλος Ρουμάνος χάκερ ισχυρίστηκε ότι είχε κλέψει απόρρητα δορυφορικά δεδομένα από τους servers στο Κέντρο Διαστημικής Πτήσης Goddard της NASA. Αυτός χάκερ, ο οποίος αυτοαποκαλείται TinKode, δημοσίευσε στιγμιότυπα οθόνης από έναν FTP server που σχετίζονται με το πρόγραμμα παρατήρησης  της Γης SERVIR της NASA, το οποίο παρέχει δεδομένα σε ανθρωπιστικές οργανώσεις. Και το 2008, ένας άλλος Ρουμάνος, ο Victor Faur, καταδικάστηκε στη Ρουμανία για την παράνομη είσοδο του σε NASA και ιστοσελίδες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ  το 2005 και το 2006. Αν και κατάφερε να γλιτώσει την φυλάκιση καταδικάστηκε με πρόστιμο 238.000 δολαρίων, ως ποσό αποζημίωσης των ΗΠΑ.

Στην Ρουμανία δεν ισχύει καμία συνθήκη έκδοσης, οπότε η υπόθεση της δίκης του Butyka για την κυβερνο-επίθεση πραγματοποιήθηκε στη χώρα του, σύμφωνα με τους εκεί ισχύοντες νόμους σχετικά με το κυβερνο-έγκλημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο  Butyka είναι ένας άνεργος αυτοδίδακτος χάκερ που «κυκλοφορούσε» στον online κόσμο με την κωδική ονομασία «Iceman». Κατά την  DIICOT, οι ζημιές που προκάλεσε στα συστήματα της NASA, αγγίζουν μέχρι και τις 500.000 δολάρια.
Πηγή: www.proho.gr

Keywords
Αναζητήσεις
επιθεση απο χαξερ στην νασα
Τυχαία Θέματα