«Εποικοδομητικές και φιλικές συνομιλίες»

«Υπάρχουν συμφωνίες με την Ελλάδα και το ζητούμενο είναι η εφαρμογή τους», τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, λίγες ώρες πριν από την άφιξή της στην Αθήνα. Η Άνγκελα Μέρκελ, που μίλησε στους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, επεσήμανε ότι θέλει να συνομιλήσει με την ελληνική κυβέρνηση για τις υποχρεώσεις της αλλά και αυτά που έχουν μέχρι τώρα επιτευχθεί.
«Καλή οικονομική διαχείριση και αλληλεγγύη είναι ο καλύτερος συνδυασμός», ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάριος καταλήγοντας ότι χαίρεται για την επίσκεψή της και «αναμένει εποικοδομητικές και φιλικές συνομιλίες».

«Γνωρίζω ότι η Ελλάδα δεν διανύει αυτή τη στιγμή μια εύκολη περίοδο», συμπλήρωσε ωστόσο τόνισε ότι είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη να παραμείνουν ή να γίνουν ανταγωνιστικές προσθέτοντας ότι σε αυτό το πνεύμα θα διεξαχθούν και οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ένα σαφές μήνυμα στήριξης της χώρας μας από τη Γερμανίδα καγκελάριο. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου η επιλογή της να βρεθεί στην Ελλάδα μία ημέρα μετά το Eurogroup και 10 ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου έχει βαθύ πολιτικό συμβολισμό, με τον οποίο θα επιδιωχθεί να σταματήσει η συζήτηση για το μέλλον της χώρας στο ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων θα βρεθεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ καθώς και το θέμα της διετούς επιμήκυνσης.

Εν τω μεταξύ στη 1.30 μετά το μεσημέρι αναμένεται η άφιξη -στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος- της γερμανίδας καγκελαρίου, όπου θα την υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Στις 14.15 έχει οριστεί το ραντεβού των δύο ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου και στις 17.15 η κ. Μέρκελ θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα