'Ερχονται αλλαγές στο Ενιαίο Μισθολόγιο

Νέες αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, φέρνει η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους, με επιπλέον ανατροπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς η κυβέρνηση ψάχνει χρήματα για να πριμοδοτήσει κατηγορίες υπαλλήλων, χωρίς να αυξήσει το μισθολογικό κόστος. Κυρίως θα θιγούν οι υπάλληλοι υποχρεωτικής και μέσης εκπαίδευσης που θα δουν τους μισθούς τους να υποχωρούν στα επίπεδα των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα. Ζητούμενο, να διευρυνθεί η διαφορά μισθού
μεταξύ των εργαζομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πανεπιστημιακής, ώστε να υπάρξει κίνητρο προσέλκυσης στο Δημόσιο εργαζομένων υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

Επίσης, προβλέπεται καθιέρωση ετήσιου μπόνους για τους παραγωγικούς υπαλλήλους, το ποσό του οποίου θα προκύψει από τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων των κατηγοριών υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα, προβλέπεται δημιουργία νέου μισθολογίου των ενστόλων που θα καταργεί τις μισθολογικές προαγωγές. Έτσι οι ένστολοι θα προσπαθούν περισσότερο να πάρουν τις προαγωγές τους, καθώς δεν προκύπτει αυτόματη αύξηση του μισθού αν δεν προαχθούν.

Σύμφωνα, με το «Βήμα της Κυριακής», από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πριμοδοτηθούν οι αποδοχές των εργαζομένων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και των εργαζομένων στην εκπαίδευση και την Υγεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα