Έρευνα για την Google

Η αμερικανική κανονιστική αρχή για το εμπόριο (FTC) διόρισε μια πρώην δικαστή επικεφαλής μιας έρευνας για να διαπιστωθεί αν η Google καταχράσθηκε ή όχι της κυρίαρχης θέσης που κατέχει στις μηχανές αναζήτησης στο Ίντερνετ, έκαναν χθες γνωστό τα μέσα ενημέρωσης.

Η δικηγόρος Μπεθ Ουίλκινσον στρατολογήθηκε για να διευθύνει την ομάδα της FTC που σχηματίσθηκε πριν από ένα χρόνο για να προσδιορίσει αν η εταιρεία γίγαντας του Διαδικτύου επωφελήθηκε

ή όχι από το τεχνολογικό της προβάδισμα για να προκαταλαμβάνει τα αποτελέσματα ορισμένων ερευνών για εμπορικούς σκοπούς, κάτι που αντιβαίνει στους κανόνες του ανταγωνισμού.

Η υπηρεσία δεν έχει ως τώρα ασκήσει καμιά δίωξη σε βάρος της Google. Όμως η στρατολόγηση της Ουίλκινσον, γνωστής κυρίως επειδή άσκησε τη δίωξη σε βάρος του δράστη της επίθεσης στην Πόλη της Οκλαχόμα (ήταν η πιο φονική στην ιστορία των ΗΠΑ μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου 2011), φαίνεται πως δείχνει ότι οι αμερικές αρχές θέλουν τώρα να επιταχύνουν.

«Δεν θα την φέρναμε αν δεν ήταν να χρησιμεύσει σε κάτι», δήλωσε προς την εφημερίδα «Ουόλ Στριτ Τζέρναλ» ο επικεφαλης της FTC Τόμας Ρος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα