Έρευνα ''Παιδί και Αθήνα'' στον ΑΘΗΝΑ984

Εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας των παιδιών στην Αθήνα -ενόψει και της γιορτής της Μητέρας-, παρουσίασε σήμερα η εκπομπή του ΑΘΗΝΑ 9.84, «Αθήνα Σήμερα», με τη Νόνη Καραγιάννη. Στην έρευνα συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Στέλλα Παπαμιχαήλ και Μαρία Παύλου.

Τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και τα λούνα παρκ βρίσκονται πρώτα στη λίστα επιλογής ενός γονιού για έξοδο με το παιδί του, αφού το νούμερο 1 ζητούμενο είναι το παιχνίδι. Επίσης,
το Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Αυτοκινήτου, το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος που προσφέρει πρωτότυπες δραστηριότητες - παιχνίδια για τα παιδιά, ο Αττικός Ζωολογικός Κήπος, καθώς και το Παιδικό Θέατρο, είναι μερικές προτάσεις, όπου μπορούν τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν.


* Η ΒΑΓΙΑ ΚΛΙΓΚΟΥ, εμπορική διευθύντρια του πάρκου ψυχαγωγίας «Allou Fun Park» και «Kidom», στο Ρέντη, μιλώντας στη Μαρία Παύλου, μεταξύ άλλων, είπε:

«Υπάρχουν παιχνίδια για όλα τα γούστα. Υπάρχουν παιχνίδια για τους πιο εξτριμ και τολμηρούς και υπάρχουν και παιχνίδια για την οικογένεια και τα πιο μικρά παιδιά. Στο "Allou" και στο "Kidom" υπάρχουν πάντα και νέα παιχνίδια. Το καλοκαίρι, τώρα -που θα κλείσουν τα σχολεία και θα έχουν και πιο πολύ ελεύθερο χρόνο και τα παιδιά και οι νέοι-, θα υπάρχουν και παιχνίδια που αφορούν στο καλοκαίρι, παιχνίδια νερού, δροσιάς, που θα συνδυάζουν fun, διασκέδαση και δροσιά».

* Η ΦΑΝΗ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Παιδικό Μουσείο του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Τα παιδιά και οι επισκέπτες μπορούν, εκτός από εκπαιδευτικά προγράμματα, να παίξουν και μέσα στα εκθέματα. Τη μάθηση υποστηρίζουν τα αντικείμενα, γι' αυτό ακριβώς και οι συλλογές μας είναι χρηστικές. Δηλαδή, τα παιδιά παίζουν με τις συλλογές του μουσείου, αποκτούν άμεσες εμπειρίες μέσα από το παιχνίδι, ψυχαγωγούνται. Και βέβαια, όλα αυτά καταλήγουν στο να μάθουν τα παιδιά τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν».

* Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ, διευθυντής του πρώτου και μοναδικού Μουσείου Αυτοκινήτου στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, είπε:

«Έχουμε ξεκινήσει πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για τα παιδιά. Ένα πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά από έξι έως δεκαοκτώ ετών, είναι χωρισμένο σε ηλικιακές ζώνες. Έρχονται παιδιά έξι έως δώδεκα ετών και κάνουν ένα παιχνίδι οδικής ασφάλειας. Ουσιαστικά, είναι μια φανταστική βόλτα μέσα από τα σήματα της τροχαίας και έτσι το λέμε "παίζω και μαθαίνω τα σήματα". Δίνει την πρώτη αίσθηση στα μικρά παιδιά, τι πρέπει να προσέχουν και τι να αποφεύγουν όταν κυκλοφορούν».



* Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΞΕΝΟΣ, προϊστάμενος του τμήματος Ιστορικού Αρχείου, Μουσείου και Συλλογών της Τράπεζας της Ελλάδας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η τράπεζα πιστεύει ότι είναι μια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Στοχεύει και στην εκπαίδευση των νέων ως επί το πλείστον, σε σχέση με τα οικονομικά θέματα, με το τραπεζικό σύστημα. Υπάρχουν εκθέματα και από άλλα μέρη του κόσμου, σε μια ενότητα που λέγεται "το χρήμα", όπου αν
Keywords
Τυχαία Θέματα