Έρευνα του Α984 για τον ΕΟΠΥΥ

Μηχανισμούς εξαπάτησης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, φαίνεται ότι έχουν στήσει πολλές ιδιωτικές κλινικές, με τη συμμετοχή και γιατρών που δεν διστάζουν ακόμα και να προβούν σε άσκοπες χειρουργικές επεμβάσεις. Γιατροί και νοσηλευτές σπάνε τη σιωπή τους και αποκαλύπτουν στο μικρόφωνο του ΑΘΗΝΑ 9.84, τις παρατυπίες αλλά και τα τρικ που κάνουν εις βάρος του Οργανισμού αλλά και

των ασθενών, με σκοπό το αθέμιτο κέρδος.

Επιπλέον ασθενείς καταγγέλλουν περίεργες μεθοδεύσεις ιδιωτικών κλινικών που επικαλούνται πληρότητα στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ κρεβάτια, αναγκάζοντας τους να προβούν σε αναβάθμιση θέσης.

Παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει θεσπίσει τα τελευταία 2 χρόνια τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ), με στόχο τον καλύτερο έλεγχο για την αποφυγή των υπερκοστολογήσεων σε φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες ... οι επιτήδειοι -όπως καταγγέλλεται- πάντα βρίσκονται ένα βήμα μπροστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το τμήμα του ΕΟΠΥΥ που ασχολείται με τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια, μετά από ελέγχους που διενήργησε σε τυχαίο δείγμα περιστατικών σε ιδιωτικές κλινικές όλης της χώρας, διαπίστωσε μεταξύ άλλων σημαντική αύξηση του αριθμού των νεογέννητων που έχρηζαν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα σε διασταύρωση των οικονομικών μεγεθών διαπιστώθηκε ότι έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος νοσηλείας σε ιδιωτικές κλινικές για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού χωρίς ωστόσο να καταγράφεται ελάχιστη αύξηση και στον αριθμό των περιστατικών. Οι σχετικές δαπάνες του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους έχουν ξεφύγει κατά 150 εκατ. Ευρώ.

Το ρεπορτάζ που υπογράφει η Έλενα Μπρέγιαννη, παρουσιάζεται στις 9 και μισή το πρωί της Παρασκευής σε έκτακτη εκπομπή του Τάκη Καμπύλη, ενώ τηλεφωνική παρέμβαση θα κάνει και ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα