Ερντογάν: Ζητεί άμεση δράση για τη Γάζα

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τον ΟΗΕ ότι έχει υιοθετήσει μια «άδικη» στάση απέναντι στους μουσουλμάνους και ζήτησε να αναληφθεί «ειλικρινής δράση» για να τερματιστούν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

«Αν με ρωτάτε σε ποιο βαθμό έχω εμπιστοσύνη στον ΟΗΕ, τότε (σας απαντώ) ότι δεν του έχω εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στο συνέδριο του Ευρασιατικού Ισλαμικού Συμβουλίου
στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι μια δομή που έχει δημιουργήθηκε σε συνθήκες πολέμου, η λειτουργία του σήμερα δεν είναι δίκαιη, η δομή του δεν είναι δίκαιη», πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι «κλείνει τα μάτια» στα δεινά των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο και ζήτησε να αναληφθεί μια «ειλικρινής δράση» για να τερματιστούν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

«Οι ηγέτες πέντε κρατών κρατούν στα χέρια τους τη μοίρα 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος κατήγγειλε την έλλειψη εκπροσώπησης των μουσουλμανικών χωρών στον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
   
Keywords
Τυχαία Θέματα