ΕΤΕ: Δείχνει να γλυτώνει τα CoCos

Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

Λίγες ώρες απομένουν για να ολοκληρωθεί η συμμετοχή παλαιών και νέων μετόχων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, μέσω της άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής. Λεπτομέρειες επίσης απομένουν για να “κλειδώσει” το τελικό ποσοστό συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση της τράπεζας

να βρίσκεται πολύ κοντά στην κάλυψη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την συγκέντρωση 975 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να αποφευχθεί η έκδοση CoCos. Βέβαια, με τον τρόπο που φτάσαμε έως εδώ και την αναστολή του deal με την Eurobank, τα περιθώρια ήταν στενά και ακόμη και η κάλυψη 800 εκατ. ευρώ θα θεωρούνταν επιτυχία.

Σήμερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι "υποσχέσεις" που έχει λάβει η Εθνική, κυρίως από Έλληνες, επιχειρηματίες είναι ικανές όχι μόνο να καταστήσουν επιτυχημένη την αύξηση αλλά και να δώσουν... το κάτι παραπάνω. "Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε την Εθνική να υπερκαλύπτει ακόμη και τον στόχο των 1,17 δισ. ευρώ", σημειώνει ανώτερο στέλεχος της τράπεζας. "Η Εθνική είχε, έχει και θα έχει την εμβέλεια και το κύρος να προσελκύει το ενδιαφέρον επενδυτών, λόγω ονόματος, ιστορίας και προοπτικών, μέσω της σύνδεσής της με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας", προσθέτει.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι η ΕΤΕ "πιάνει" το 10% της αύξησης από ιδιώτες και αποφεύγει τα μετατρέψιμα -και ακριβά λόγω επιτοκίου- ομόλογα. Εδώ και αρκετές ημέρες, ακόμη και πριν την έναρξη της περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης η Εθνική είχε λάβει "υποσχέσεις" συμμετοχής που με άνεση υπερκάλυπταν τον βασικό στόχο των 800 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα