Έτοιμα τα νοσοκομεία για τους παράνομους μετανάστες

Σε άμεση ενεργοποίηση των ειδικών θαλάμων στα νοσοκομεία που θα υποδέχονται παράνομους μετανάστες, φορείς σοβαρών λοιμωδών λοιμώξεων, προχωρούν οι διοικητές μετά από σχετική εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ν. Πολύζος, ζητώντας από τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών να διατεθούν οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι των μεγάλων νοσοκομείων σε κάθε Περιφέρειας, για τη φιλοξενία παράνομων μεταναστών, όπου και όταν απαιτηθεί.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που χρειαστεί νοσηλεία παράνομων μεταναστών τα νοσοκομεία θα διαθέτουν
ειδικούς θαλάμους νοσηλείας, όπως επίσης και σε περίπτωση που σημειωθούν κρούσματα μολυσματικών ασθενειών.

Οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα ανακοινώνουν τα περιστατικά στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στις αντίστοιχες Πρεσβείες. Την ετοιμότητα τους δηλώνουν μιλώντας στην Έλενα Μπρέγιαννη, διοικητές μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας.

Ο υπερδιοικητής των νοσοκομείων, Ευαγγελισμός, Πολυκλινική και Οφθαλμιατρείο Αθηνών, Μιχαήλ Θεοδώρου τόνισε ότι ο «Ευαγγελισμός» ήδη διαθέτει τέσσερις θαλάμους απομόνωσης για γυναίκες και άνδρες με εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ εντός των ημερών θα βρεθεί και αντίστοιχος χώρος στο νοσοκομείο Πολυκλινική, που βρίσκεται στην Ομόνοια, για να καλύψει τις ανάγκες.

Ειδικός χώρος που έχει δημιουργηθεί και αξιοποιείται από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, υπάρχει και στα νοσοκομεία  «Σισμανόγλειο» και «Αμαλία Φλέμιγκ», που αποτελούν άλλωστε και κέντρα αναφοράς για την αντιμετώπιση ανάλογων μεταδοτικών ασθενειών, δήλωσε η υπερδιοικητής, Όλγα Οικονόμου.

Έτοιμος δηλώνει και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, διοικητής των νοσοκομείων, «Γενικό Κρατικό Αθηνών Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία», καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, και τα δύο νοσοκομεία στελεχώνονται από εξειδικευμένους γιατρούς για τα νοσήματα όπως φυματίωση και Aids και αποτελούν και αυτά κέντρα αναφοράς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η διοικητής του Λαϊκού νοσοκομείου, Φανή Ζερβού, η οποία δήλωσε ότι το νοσοκομείο διαθέτει οχτώ κλίνες σε δύο παθολογικές κλινικές και αν κριθεί αναγκαίο υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας νέων.

Αντίστοιχες υποδομές, με εξειδικευμένο προσωπικό έχουν αναπτυχθεί και στα δύο νοσοκομεία Παίδων, με το «Αγία Σοφία» να διαθέτει θάλαμο απομόνωσης και να νοσηλεύει παιδιά με σοβαρά λοιμώδη νοσήματα, τόνισε ο διοικητής τους, Μανώλης Παπασάββας.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας, αναμένεται να ανακοινώσει τα νοσοκομεία που θα υποδέχονται τους «ασθενείς» μετανάστες.
Keywords
Τυχαία Θέματα