Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία της ΟΛΜΕ, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ άνοιξε και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Το πρωί, είχαμε και επεισόδια στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μεταξύ σχολικών φυλάκων και ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν

στο νοσοκομείο πέντε διαδηλωτές. Για περιορισμένη χρήση χημικών έκανε λόγο η αστυνομία. Τη σκυτάλη των απεργιών παίρνουν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ τηνΤετάρτη στο χορό μπαίνουν και οι δάσκαλοι. Την ίδια ημέρα, η ΓΣΕΕ αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 11.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Για μεγαλειώδες εκπαιδευτικό συλλαλητήριο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει ότι τα σχολεία δεν τα κλείνουν οι καθηγητές, αλλά η κυβέρνηση που αφήνει τα σχολεία ρημαγμένα, χωρίς καθηγητές, φύλακες, υλικοτεχνικέςυποδομές.

Την πεποίθηση ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, και οι δάσκαλοι να αναλογιστούν τις κοινωνικές συνέπειες που θα επέλθουν εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

«Να υψωθεί ένα αγωνιστικό τείχος από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, καθώς σε αυτό θα προσκρούσει η κυβερνητική πολιτική για το νέο πιο άδικο σχολείο», σχολιάσει το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα